SADRŽAJI ZA SVE UZRASTE: Narodni muzej u Leskovcu najavio program „Muzeja za 10“

I. M.

12. 05. 2023. u 12:38

Porodični programi, radionice, koncerti, modna revija iz muzejskih vitrina i izložba pod nazivom „O fabrikama i radnicima“ su deo ovogodišnjeg programa tradicionalne manifestacije „Muzeji za 10“ koji je pripremio leskovački Narodni muzej.

САДРЖАЈИ ЗА СВЕ УЗРАСТЕ: Народни музеј у Лесковцу најавио програм „Музеја за 10“

foto: I.Mitić

Manifestacija će biti održana od 15. do 19. maja. Tih dana, od 12 do 20 časova, svi zainteresovani moći će da posete stalne postavke u glavnoj zgradi muzeja, njegov lapidarijum, postavku u Gradskoj kući, Dečiji muzejon, Tekstilni muzej u Strojkovcu i arheološki lokalitet Caričin grad.

Dva su programa namenjena deci od pet do 11 godina u Dečijem muzejonu. Za njih su spremne radionice pod nazivom „Vremepolov leskovačkog kraja“ i „Gradska kuća“.

U holu muzeja koncerte će održati učenici Mzičke škole „Stanislav Binički“ i Kamerni sastav „Biser“, a u lapidarijumu modnu reviju pripremaju učenici škole sa smetnjama u razvoju „11. oktobar“.

U sredu 17. maja, u galeriji muzeja, biće otvorena izložba „O fabrikama i radnicima“ čemu će prethoditi radionica pod nazivom „Muzejske asocijacije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!