KRŠTENO ŠESTOTO DECE IZ PORODICE NIKOLIĆ: Duhovna svečanost u selu Capariću

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 05. 2023. u 08:27

U HRAMU posvećenom svetom Nikolaju Mirikliskom čudotvorcu u pitomom azbukovačkom selu Capariću kršteno je šestoro čeljadi iz porodice Nikolić, što je bila velika duhovna radost, ne samo za porodicu, već i za ovdašnje sveštenstvo i čitav ljubovijski kraj.

КРШТЕНО ШЕСТОТО ДЕЦЕ ИЗ ПОРОДИЦЕ НИКОЛИЋ: Духовна свечаност у селу Цапарићу

foto V Mitrić

Deda Savo, majka Svetlana i dvoje dece, ranije krštene, uživali su u čini krštenja svojih najrođenijih. Ponosan je posebno, kum Nikolića, domaćin iz Caparića Živorad Lukić, iz zaseoka Valetić.

- Velika čast kada učestvujete u činu krštenja, a posebno osmoro čeljadi, mojih kumčeta, kako se meni posrećilo - kaže radosno kum Živorad. - Ne zna se ko je od koga bolja. Diva deca, ne što su mi kumčad. Za ponos.

- I, zaista ovo je dan za radovanje, jer smo šestoro dece porodice Nikolić krstili, i isprosili Božji blagoslov za njihov život i uveli u red naše svete Pravoslavne crkve - rekao je paroh iz Caparića, protonamesnik Petar Cvejić.

Jedanaestočlanu porodicu Nikolića u Capariću čini deda Savo, otac Dragan, majka Svetlana i osmoro dece, Nedeljko, Vidoje, Vidan, Mladen, Vladimir, Milena, Vujadin i Milica.

Da sve bude svečano, pored porodice, kuma i nadležnog paroha, potrudili su se i sveštenici iz Ljubovije i okoline, od namesnika azbukovačkog Dragana Sekulića do sveštenika ljubovijskog Milana Spasojvića.

Radovanje je, kako je rečenio, izrazio i episkop šabački Jerotej, poslavši svoj arhijerejski blagoslov, koji je boravivši za svetoga Nikolu prošle godine u toj svetinji imao priliku i da upozna deo porodice Nikolić.

Omiljeni i cenjeni vladika Jerotej, i od mladih, odraslih i starih, je a ovu priliku je i poslao darove za novokrštene Nikoliće.

- Ovo je primer svakome prave srpske pravoslavne porodice, u kojoj se vrednuje vera, ljubav, prave vrednosti, porodica, potomstvo, očuvanje porodice i roda svoga, poručeno je posle krštenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)