DA PRAKSOM POTVRDE PREDAVANJA : Profesori Novosadskog univerziteta putuju u mađarski grad Pečuj - biciklima

S. B.

21. 04. 2023. u 15:50

ONO o čemu predaju, na delu i pokazuju. Profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, dr Valdemar Štajer i Nikola Todorović, održaće predavanja studentima Fakulteta zdravstvenih nauka Univerziteta u Pečuju, a u Mađarsku će putovati biciklima.

ДА ПРАКСОМ ПОТВРДЕ ПРЕДАВАЊА : Професори Новосадског универзитета путују у мађарски град Печуј - бициклима

S.B.

- Naša dva fakulteta sarađuju u okviru Erazmus programa mobilnosti nastavnog osoblja- kaže profesor Todorović.- S obzirom na do da nas dvojica redovno vozimo bicikle i animiramo studente da koriste dvotočkaše, jer Novi Sad ima za to sjajne uslove, odlučili smo se za „zeleno putovanje“ u Pečuj.

Novosadski profesori će na put krenuti u nedelju, rano ujutro i, kako očekuju, turu od 180 kilometara do Pečuja, završiti do 17- 18 časova.

- To je plan, ali potrebno je uzeti u obzir da je reč o ekstremnom putovanju, da moramo uhvatiti odgovarajući ritam, praviti pauze, stići za dana… ali dobro smo pripremljeni. Vozićemo drumske biciklove, popularne „trkačke“ i, naravno, imati automobilsku pratnju- kaže Todorović.

U Pečuju će ostati četiri dana, održati predavanja studentima osnovnih studija a, takođe, predviđeno je i obraćanje studentima doktorskih studija i predstavljanje mogućnosti koje pruža Erazmus program razmene studentata na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta.

- S obzirom na to da Erazmus program nudi mogućnost "zelenog" putovanja biciklom, rodila se ideja da bi upravo nastavno osoblje fakulteta trebalo da pruži primer ostalim učesnicima programa o značaju te fizičke aktivnosti, kako za zdravlje pojedinca, tako i za smanjenje zagađenja. Takođe, i da doprinese podizanju svesti o pozitivnom uticaju alternativnog prevoza na životnu sredinu- zaključio je Todorović.

Profesor dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, bezrezervno je podržao poduhvat kolega i naglasio da je to prvi put da na taj način pokazuje mobilnost.

- Propagiraju zdrav način života i zaštitu životne sredine, ujedno ukazuju studentima na domen istraživanja i pozivaju ih da vode računa o telu i zdravlju- kaže Madić.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove