NOVOSAĐANIMA STOTINU NOVIH BICIKALA ZA IZNAJMLJIVANJE: Danas najavljena 13. „NS bajk“ sezona

S.B.

20. 04. 2023. u 14:35

NA platou Vujadina Boškova, između stadiona „Karađorđe“ i „Spens-a“, danas je najavljena 13. „NS bajk sezona“, u okviru mreže iznajmljivanja biciklova i to prikazom stotinu novih dvotočkaša kojima će taj sistem raspolagati.

НОВОСАЂАНИМА СТОТИНУ НОВИХ БИЦИКАЛА ЗА ИЗНАЈМЉИВАЊЕ: Данас најављена 13. „НС бајк“ сезона

Pres služba grada

Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada je tom prilikom naglasio da poslednjih godina, sve više Novosađana koristi bicikl kao prevozno sredstvo.

- Pored širokih i pravih ulica i inicijativa koje promovišu biciklizam kao zdrav način prevoza, kulturi biciklizma svakako doprinosi i sistem „NS bajk“ koji Novosađanima i svima onima koji ovde dođu omogućava jednostavno i povoljno iznajmljivanje bicikala, na 16 stanica raspoređenih po gradu, tokom 24 časa. O značaju tog sistema govori brojka više od šest hiljada registrovanih korisnika, ali i ulaganje u 100 novih bicikala što će svakako doprineti lakšem, kvalitetnijem i bezbednijem korišćenju ove usluge- izjavio je Crnobarac.

On je takođe naglasio da Grad pruža podršku na nivou biciklističkog saobraćaja, biciklističkog sporta i cikloturizma, baveći se pitanjima infrastrukture, bezbednosti biciklista, povezanosti i funkcionalnosti biciklističke infrastrukture zajednice, što je doprinelo značajnom rastu biciklističke zajednice.

- Pored toga što je bio prvi grad na Balkanu sa organizovanom mrežom iznajmljivanja bicikala, Novi Sad je i prva lokalna samouprava u Srbiji koja subvencioniše kupovinu bicikla. Ove godine za to izdvajamo 20 miliona dinara. Osim toga kontinuirano ulažemo sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se trenutno u Novom Sadu rasprostire na 100 kilometara. Nastavićemo da ulažemo u razvoj biciklizma, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih biciklističkih staza, kao i proširenje parking mesta za bicikle jer želimo da budućim generacijama ostavimo uređenu infrastrukturu i čistu životnu sredinu – rekao je Crnobarac.

Stevan Lugonja, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“, u okviru kojeg funkcioniše „NS bajk“ sistem, zahvalio se Gradu na saradnji i podršci za nabavku novih bicikala.

– Drago nam je što sezonu krećemo sa novih 100 bicikala, a u toku sezone nabavićemo još 50. Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 časa. Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni Preduzeća u Ulici Filipa Višnjića broj 47 i u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada na Trgu slobode. Takođe, na internet prezentaciji „NS bajk” sistema može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu – objasnio je Lugonja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju