U SOMBORU POČEO MESEC ČISTOĆE: Akcija će trajati do 5. maja

J. L.

30. 03. 2023. u 18:51

U SOMBORU je počeo „Mesec čistoće“ tokom koga će JKP „Čistoća“, prema utvrđenom rasporedu po ulicama, odnositi otpad iz domaćinstava, koji ne spada pod redovan komunalni. Akcija će trajati do 5. maja.

У СОМБОРУ ПОЧЕО МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ: Акција ће трајати до 5. маја

foto: Grad Sombor

- Ovo je prilika da naši građani odlože i oslobode se smeća koje ne može u redovnim nedeljnim terminima da se odnese. Ovo je veoma značajna akcija jer se na ovakav način štitimo od stvaranja divljih deponija i vodimo računa o zaštiti životne sredine, što jeste cilj . Najbitnije je da naši građani prate redosled iznošenja smeće po ulicama i da iznesu najranije dva dana pre navedenog termina, kako ne bi ugrozili bezbednost saobraćaja - poručila je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Akcuja „Mesec čistoće“ je besplatna za građane, sprovodi je JKP „Čistoća“, a finansira Grad Sombor.

- Građanstvo o trošku grada može da iznese sav komunalni otpad, kabasti otpad, granjevinu i deo građavinskog otpada. Obuhvaćeno je negde oko 350 ulica u samom gradu, odakle će se u toku Meseca čistoće odvesti sav otpad koji građani iznesu - ističe Dragan Radojičić,  direktor JKP „Čistoća“ .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!