KRV DALO 30 HUMANISTA: Danas akcija doniranja krvi u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

27. 03. 2023. u 14:33

ODZIV Paraćinaca današnjoj akciji prikupljanja krvi u organizaciji Crvenog krsta tog grada bio je solidan, pa je dragocenu tečnost darivalo trideset sugrađana.

КРВ ДАЛО 30 ХУМАНИСТА: Данас акција донирања крви у Параћину

Foto: Z. Rašić

To je cifra koja se uklapa u uobičajeni prosek po akciji, kažu u Crvenom krstu, koji je i ovog puta bio domaćin humanistima i ekipi Zavoda za transfuziju krvi iz Niša koja akciju realizuje.

Prema rečima dr Petra Stojanovića iz ove ustanove, zalihe krvi su stabilne, ali uvek je potreba jedinica više jer se nikada ne zna koliko će krvi kojoj zdravstvenoj ustanovi u nekom trenutku zatrebati.

Davaoci koji iz nekog razloga danas nisu mogli da dođu moći će to da učine već za oko dve nedelje, jer je prva aprilska akcija u Paraćinu zakazana na istom mestu za 10. april.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije