ZAHTEV ODBORNIČKE GRUPE SPS U SKUPŠTINI GRADA VALJEVA: Traže smenu Zorice Jocić

B. PUZOVIĆ

17. 03. 2023. u 16:00

- ZAHTEVAMO ostavku Zorice Jocić, predsednice Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva.

ЗАХТЕВ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ СПС У СКУПШТИНИ ГРАДА ВАЉЕВА: Траже смену Зорице Јоцић

Foto GU Valjevo

Zar je moguće da je i posle prošlogodišnjeg, strašnog i neopisivog skandala oko dodele nagrade grada Valjeva za poljoprivredu Mališi Pajkoviću optuženom za trgovinu ljudima Zorica Jocić i dalje predsednica komisije? Šta bi još trebalo da se dogodi, pa da ona snosi bilo kakve posledice onoga što nas je snašlo? Obmanuti su komisija, javnost, ali i odbornici Skupštine grada.

Ovo je izjavio Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada Valjeva – u kojoj socijalisti nisu u vladajućoj koaliciji sa SNS – te podseća da mandat članova Komisije za dodelu nagrada traje dve godine, sem predsednici Zorici Jocić, kojoj je u toku treći uzastopni mandat.

- Tražimo ostavku Zorice Jocić i predlažemo da se poništi nagrada optuženom za trgovinu ljudima – ističe Pavlović. - Zar nije ovaj prošlogodišnji nazovi propust dovoljan da ona podnese ostavku, naročitu što optužnica protiv nagrađenog iz oblasti poljoprivrede Mališe Pajkovića i dalje stoji u Tužilaštvu i što dobijanje ove nagrade itekako može da utiče na dalji tok suđenja. Kada su ovakvi propusti u pitanju, moramo da pokažemo nulti stepen tolerancije. Ako sada ništa ne uradimo, nagrade svim prethodnim i budućim laureatima nemaju nikakvu težinu, čak vređaju nagrađene.

Podsetimo, prošle godine, svečanoj akademiji, 20. marta, povodom Dana grada, Valjeva, nisu prisustvovali odbornici koalicije SPS-JS, u znak protesta što je priznanje za rezultate u poljoprivredi dodeljeno Mališi Pajkoviću, iz sela Kotešica, protiv koga se vodi krivični postupak za trgovinu ljudima. Odbornici ove koalicije, koji su prethodno glasali za odluku o dodeli priznanja, nisu prihvatili objašnjenje Skupštine grada da optužnica protiv Pajkovića nije potvrđena, pa lokalni parlament nema osnova da mu oduzme nagradu.

SPORNI LAUREAT

U obrazloženju komisije, između ostalog, bilo je navedeno da je Mališa Pajković mladi nosilac poljoprivrednog gazdinstva u selu Kotešica, bavi se proizvodnjom junećeg i svinjskog mesa, u domaćinstvu žive četiri generacije, obrađuju 60 hektara zemlje. Klanicama i izvoznicima godišnje isporuče oko 60 tona junećeg i 46 tona svinjskog mesa.

- Nagrada grada dodeljena je osobi protiv koje je podignuta optužnica za teško krivično delo, trgovinu ljudima i zlostavljanje maloletnika – rekao je tada Đorđe Pavlović. - To priznanje može biti dodeljeno samo osobama koje su postile izuzetne rezultate u svojim oblastima, propisano je odlukom grada. Međutim, prvi i osnovni uslov da bilo ko bude laureat jeste da je moralno apsolutno besprekoran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!