BIĆE MESTA ZA SVU DECU U VRTIĆIMA: U Valjevu u toku rekonstrukcija objekata za prihvat najmlađih

B. PUZOVIĆ

09. 03. 2023. u 07:30

REKONSTRUKCIJOM Šeste škole u obdanište i dogradnjom vrtića “Bambi” u Naselju “Kolubara dva”, rešićemo problem nedostatka prostora za smeštaj mališana u objektima ovdašnje Predškolske ustanove “Milica Nožica”, koji traje već decenijama. Kada radovi budu završeni, u Valjevu više neće postojati liste čekanja za boravak dece u vrtićima.

БИЋЕ МЕСТА ЗА СВУ ДЕЦУ У ВРТИЋИМА: У Ваљеву у току реконструкција објеката за прихват најмлађих

Foto: GU Valjevo

Ovo je rekao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, prilikom obilaska radova u OŠ “Milovan Glišić”, takozvanoj Šestoj školi, u Naselju Brđani, koji bi, kako je planirano, trebalo da budu završeni do polovine godine. Pod krovom nekadašnje osnovne škole biće smeštena dva obdaništa, kapaciteta oko 500 mesta. Radove, čija je vrednost oko 234,5 miliona dinara, kompletno finansira grad Valjevo.

Radovi su povereni grupi firmi, koju predvodi valjevska firma “Kej”. U rekonstrukciju su uključena i preduzeća “Jugogradnja”, “Elektrovolt”, “Tron Teks”, “Frenki Alarm” i PR Milan Stojanović Pripremna gradilišta.

- Ogroman je značaj rekonstrukcije stare Šeste škole, koja se odvija po planu, ovo je jedan od najvažnijih projekata za Valjevo – kaže Gojković. - U jednom vrtiću biće 13, a u drugom 11 novih soba za naše najmlađe sugrađane. U okviru vrtića ostaje i postojeća fiskulturna sala.

Opremanje vrtića dogovoreno je sa Fondacijom “Novak Đoković”. Zbog nedostatka prostora u objektima Predškolske ustanove “Milica Nožica” u Valjevu, prošle godine oko 600 mališana nije bilo upisano u obdaništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda