ZA BOLNICU, CRKVE I JEZERO 46 MILIONA> Izdvajanja iz pokrajinskog budžeta

J. S.

04. 03. 2023. u 07:00

ODLUKOM Pokrajinske vlade u Novom Sadu, Opštoj bolnici Kikinda biće iz budžeta AP Vojvodine usmereno 11 miliona dinara za nabavku nameštaja i opreme za ambulante, čekaonice, lekarske i sestrinske sobe.

ЗА БОЛНИЦУ, ЦРКВЕ  И ЈЕЗЕРО  46  МИЛИОНА> Издвајања из покрајинског буџета

Pokrajinska vlada

Rekonstrukcija objekta je u završnoj fazi, a radove su finansirali Ministarstvo za javna ulaganja Vlade Srbije i Grad Kikinda.Nabavkom opreme objekat će biti kompletno opremljen i stavljen u funkciju.

Doneto je i rešenje da se Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture usmeri 16 miliona dinara za završne radove na ikonostasu Crkve Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, dok je za realizaciju druge faze kompletne rekonstrukcije i konzervacije enterijera i unutrašnjosti u Crkvi Svetog Jurja u Petrovaradinu izdvojeno 7,9 miliona dinara.

- Za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić opredeljeno je 11 miliona dinara, a sredstva su usmerena preduzeću „Park Palić“. Realizacija ovog projekta izuzetno je važna za unapređenje turističke infrastrukture i doprinela bi stvaranju uslova za organizovanje brojnih sportsko-rekreativnih, zabavnih i drugih manifestacija.- saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a