DA LAKŠE DOĐU DO NAJSTARIJIH KORISNIKA: Lajkovcu i Mionici automobili za negovateljice

B. PUZOVIĆ

02. 03. 2023. u 10:12

OPŠTINE Lajkovac i Mionica dobile su po automobil, radi unapređenja usluga “Pomoć u kući”, u okviru projekta “Usluge socijalne zaštite kao odgovor na pandemiju kovid-19”, koji realizuje “Karitas Šabac”, a finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

ДА ЛАКШЕ ДОЂУ ДО НАЈСТАРИЈИХ КОРИСНИКА: Лајковцу и Мионици аутомобили за неговатељице

Foto: Pristup

Vozila će koristiti Zajednički centar za socijalni rad za opštine Ljig, Lajkovac i Mionicu, odnosno gerontodomaćice – negovateljice koje svakodnevno pružaju pomoć u kući starim i iznemoglim osobama na području dve lokalne samouprave.

Uslugu “Pomoć u kući”, koja u Lajkovcu postoji već šest godina, i finansira se iz opštinskog budžeta, koristi 40 starih osoba, a obilaze ih tri negovateljice.

- Uvereni smo da će se kroz realizaciju ovog projekta dugoročno osnažiti rad Centra za socijalni rad, nabavkom vozila i opreme, kako bi se usluge kontinuirano pružale osobama iz društveno ugroženih grupa - rekao je Miroljub Nikolić, direktor Karitas Šabac. - Važno je da usluge budu dostupne korisnicima i na ruralnom području, zbog čega je nabavka vozila veoma bitna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!