SMEDEREVSKA PALANKA U BORBI ZA POTOMSTVO: Za svako prvorođeno dete iz opštinskog budžeta 120.000 dinara

Јелена Илић
Jelena Ilić

20. 02. 2023. u 12:25

Opština Smederevska Palanka za svako prvorođeno dete u porodici iz opštinskog budžeta izdvaja po 120.000 dinara.

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА У БОРБИ ЗА ПОТОМСТВО: За свако прворођено дете из општинског буџета 120.000 динара

opština Smederevska Palanka

Ova odluka primenjuje se već dve godine, a u opštini se nadaju da će na ovaj način podstaći rađanje više dece. Ovo je, inače, jedna od najvećih iznosa pomoći koje daju lokalne smauprave u Srbiji.

Takođe, za prvog dečaka i devojčicu rođene u novoj godini opredeljen je isti iznos, bez obzira na to koja je po redu prinova  u porodici.

Tokom prošle godine u palanačkom porodilištu na svet je došlo 169 novorođenčadi kao prve bebe u svojim porodicama, za koje je opština opredelila jednokratnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)