DALI SU ŽIVOTE ZA SLOBODU: Čelnici Šapca položili venac na spomenik Karađorđu i mišarskim junacima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 02. 2023. u 02:00

POVODOM Dana državnosti Republike Srbije, danas su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić položili venac na spomenik Karađorđu i mišarskim junacima na Mišaru.

ДАЛИ СУ ЖИВОТЕ ЗА СЛОБОДУ: Челници Шапца положили венац на споменик Карађорђу и мишарским јунацима

v mitrić

Vence su položili i predstavnici MZ Mišar, predstavnici SUBNOR-a Šabac i opštine Bogatić, delegacija Hajdučko-kozačkog društva, predstavnici GO SPS-a i Zadužbinskog društva ,,Prvi srpski ustanak iz Mišara“, a pre toga pomen junacima Prvog srpskog ustanka služilo je sveštenstvo Crkve Uspenja Presvete Bogorodice iz Orida i Crkve Vaznesenja Gospodnjeg iz Mišara.

- Dan državnosti Republike Srbije je najvažniji dan za naš narod i državu. On sjedinjuje dva događaja, početak Prvog srpskog ustanka i donošenje Prvog modernog srpskog ustava, kao ishodišne tačke u razvoju moderne Srbije. U znak sećanja na ovaj poseban dan u istoriji našeg naroda, okupili smo se na Mišaru, da polaganjem venaca odamo počast mišarskim junacima i podsetimo se na njihov doprinos u toj dugotrajnoj borbi. Danas se sećamo svih slavnih predaka i svih onih koji su položili život da bi Srbija postojala. Dan državnosti je simbol borbe za slobodu i prava koja danas uživamo. Toga moramo biti svesni, jer se trajanje jednog naroda ne završava ostvarivanjem određenih dometa u razvoju. Ovo je prilika da se na to podsetimo, ali i obavežemo da ćemo tekovine Sretenja čuvati i unapređivati zarad dobrobiti čitavog društva. Konstantan rad, borba, odgovornost i visoka svest o trenutku u kojem postojimo, jedini su garanti puta kojem težimo“ -istakao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik je rekao da nas Dan državnosti obavezuje da uprkos svim izazovima koji su pred nama, nastavimo svoj put napretka i hrabro koračamo u budućnost, te da nastavimo da radimo odgovorno, da sačuvamo mir i slobodu najveće vrednosti današnjice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest