KAPITALAN PROJEKAT: Na teritoriji loznice spremaju čišćenja korita reka

V. MITRIĆ

03. 02. 2023. u 17:35

NA zajedničkom sastanku koji je u Gradskoj upravi organizovao gradonačelnik Vidoje Petrović sa predstavnicima Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“ bilo je reči o početku realizacije još jednog kapitalnog projekta na teritoriji grada Loznice - sanaciji, uređenju i zaštiti urušenih obala od erozije i bujica na reci Koreniti.

КАПИТАЛАН ПРОЈЕКАТ: На територији лознице спремају чишћења корита река

Foto:V.Mitrić

Prema rečima gradonačelnika Petrovića, ovaj posao je krajem prošle godine pokrenulo Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode" i odvijaće se s prvim danima proleća u koordinaciji sa gradom Loznicom duž 10,2 kilometara korita te reke, od ušća u Jadar do mosta na putu Loznica – Valjevo.

Reč je o zoni gde je protok reke najusporeniji a to je područje mesnih zajednica Brezjak, Donje Nedeljice, Grnčara i Bradić, čiji su predstavnici prisustvovali ovom skupu dajući podršku realizaciji svih aktivnosti koje će se odvijati u priobalju Korenite.

Posao je u obostranom interesu, ponajviše građana koji imaju poljoprivredne posede u blizini reke, rečeno je, a naročito u delu koji se odnosi na podršku države da se zaštite plodne oranice od daljeg plavljenja u tom području Loznice.

Prema rečima tehničkog direktora Srbijavoda Darka Janjića u sklopu svih aktivnosti na trasi reke Korenite koja će posle imati veći protočni profil u planu je rešavanje pitanja starih, improvizovanih prelaza preko reka Korenite i Jadra, dva u Bradiću, po jedan u Velikom Selu i na Stupničkoj reci.

„Srbijavode“ će izraditi projektnu dokumentaciju i legalizovati nove mostove sa prilaznim rampama koji će kasnije biti u nadležnosti javnog preduzeća Loznica Razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori