POMOĆ DECI I RODITELJIMA: Decenija i po Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju "Sunce"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 02. 2023. u 15:44

U LOZNICI je pre 15 godina delatnost Centra za socijalni rad proširena osnivanjem Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju "Sunce".

ПОМОЋ ДЕЦИ И РОДИТЕЉИМА: Деценија и по Дневног боравка за особе са сметњама у развоју Сунце

foto:V.Mitrić

Taj prostor u prizemlju lamela na Dositejevom bulevaru omogućava čitav niz zanimljivih sadržaja da upravo ta deca, kroz druženje i zabavu, na kvalitetan način provode slobodno vreme. Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić je podsetio da je kroz brižljiv odnos  socijalnih radnika  za decu koja tu dnevno borave olakšan dnevni ritam poslovnih obaveza njihovim roditeljima.

- Svakodnevno od ranog jutra ovde dolaze kako mladi od 15, pa sve osoba starijih od 40 godina, koji u svojevrsnim radionicama muzičko-filmskih sadržaja na zanimljiv način upotpunjavaju svoja interesovanja, ali se bave fizičkim aktivnosti radom na spravama - kaže Đokić. - Sve ove godine grad Loznica finansira materijalne troškove, izdvaja i pare za plate zaposlenih, što je godišnje nešto iznad pet miliona dinara. Stalo nam je da uvek pomognemo i ovoj deci i njihovim roditeljima.

Koliko je zaista Loznica socijalno odgovorna lokalna samouprava, naglašava Đokić,“ uz sve  što je  proteklih godina doprinela najbolje govori činjenica da predstoji raspisivanje novog konkursa za lične pratioce dece sa teškoćama u razvoju, čija je vrednost 12 miliona dinara“. 

BONUS VIDEO - OVAKO ĆE IZGLEDATI LOŽIONICA POSLE REKONSTRUKCIJE: Nastaje najmoderniji kreativno-inovativni centar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni