SUBVENCIJA KOMUNALNIH USLUGA U PARAĆINU: Građani podnose zahteve Centru za socijalni rad

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 01. 2023. u 12:29

ŽITELjI paraćinske opštine koji ispunjavaju potrebne uslove i ove godine mogu da ostvare pravo na subvenciju komunalnih usluga - za vodu i iznošenje smeća.

СУБВЕНЦИЈА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА У ПАРАЋИНУ: Грађани подносе захтеве Центру за социјални рад

Foto: Z. Rašić

Zahtevi se podnose Centru za socijalni rad radnim danima od 8 do 14 sati, a obrasci se mogu preuzeti u Centru ili sa sajta ove ustanove.

Većina domaćinstava moći će da ostvari umanjenje od 30 odsto za potrošnju do četiri kubika vode po članu mesečno. Za ovaj popust uslovi su blagi, pa praktično mogu da ga dobiju svi osim onih koji plaćaju godišnji porez na dohodak građana.

 Za subvenciju od 90 odsto za vodu i iznošenje smeća uslovi su stroži. Mogu da je dobiju primaoci novčane socijalne pomoći i porodice sa prihodima do iznosa te pomoći, samci sa minimalnim penzijama, te korisnici prava na dodatak i na uvećani dodatak za negu drugog lica koji ovo pravo ostvaruju isključivo preko Centra za socijalni rad. U ovoj grupi su još korisnici boračko-invalidske zaštite, osobe sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju i radnosposobna lica bez stvarnih prihoda prema stručnoj proceni Centra, uz uslov dobrovoljnog radnog angažovanja na programima od opšteg interesa za opštinu Paraćin.

 Građanima koji podnesu zahtev do poslednjeg dana februara i ostvare ovo pravo, subvencija će se obračunavati od početka do kraja godine. U suprotnom, odobren popust počinje da važi od meseca u kom su podneli zahtev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)