RADE I TRADICIJU ČUVAJU: Slava čuvenog šabačkog "Donjeg šora"

V. Mitrić

14. 01. 2023. u 21:49

Članovi Saveta šabačke Mesne zajednice “Donji šor” obeležili su slavu – Svetog Vasilija Velikog. Lomljenju slavskog kolača, uz služenje sveštenstva Eparhije šabačke predvođenih protojerejom stavroforom Mirkom Vilotićem, prisustvovao je veliki broj gostiju i prijatelja.

РАДЕ И ТРАДИЦИЈУ ЧУВАЈУ: Слава чувеног шабачког Доњег шора

foto:V Mitrić

– Tri godine nismo slavili sa gostima. Obeležavali smo svoju krsnu slavu zbog korona virusa u najužem krugu. Dočekali smo, hvala Bogu i Svetom Vasiliju Velikom, da proslavimo slavu kako dolikuje pravoslavlju i srpskom narodu  – rekla je Anđelka Marković, predsednica Saveta  Mesne zajednice “Donji šor”.

Članovi Saveta Mesne zajednice “Donji šor” svakodnevno su na usluzi svojim sugrađanima kojima su ovoga puta upućene i  novogodišnje čestitke s obzirom da se prvog januara po  starom, a 14. po novom kalendaru, praznuju Mali Božić i Pravoslavna Nova godina.

- Želim našim sugrađanima da početkom Nove godine krenu  y nove pobede, da budu istrajni, da veruju u ono što rade  jer će ih vera i istrajnost dovesti do uspeha u ovoj nastupajućoj kalendarskoj godini – poručio je Dejan Popović, član Saveta MZ “Donji šor”.

Planovi vezani za poboljšanje životnih uslova sugrađana, kako su istakli u ovoj šabačkoj gradskoj mesnoj zajednici, kao i uvek su veliki.

– Planiramo da mnogo toga uradimo, naravno, uz pomoć Gradske uprave kako bi ovaj naš grad bio lepši. Da uradimo ono što godinama nije rađeno po pitanju infrastrukture – asfaltiranje ulica, izgradnju kanalizacije – dodala je Anđelka Marković poželevši sve najbolje u Novoj 2023. godini.

Među gostima su bili i gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, dr Boban Birmančević, državni sekretar u Ministarstvu privrede i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori