MILICA „DONELA“ ANDREU: Devojčica prva šabačka beba u 2023. godini, od grada dobila 100.000 dinara i poklone

V. M.

03. 01. 2023. u 23:12

Prva beba rođena u Novoj godini,iz šabačkog kraja, u ovdašnjoj bolnici, je devojčica Andrea, koju je, i njenu majku Milicu Jevtić, posetio gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, i uručio poklon vaučer grada Šapca u iznosu od 100 hiljada i druge prigodne poklone.

МИЛИЦА „ДОНЕЛА“ АНДРЕУ: Девојчица прва шабачка беба у 2023. години, од града добила 100.000 динара и поклоне

foto:V.Mitrić

- Ove godine iz budžeta grada opredeljeno je ukupno 30 miliona dinara za isplate majkama za prvorođeno, drugorođeno i svako naredno dete, dok je za nabavku paketa za novorođenče izdvojeno četiri miliona dinara. Lane smo imali neznatno veći broj rođene dece u odnosu na 2021. godinu i voleo bih da broj rođenih beba u 2023. godini bude veći od prethodne - kaže gradonačelnik.

Devojčica Andrea teška je 3.830 grama, dugačka 54 centimetra i drugo je dete Milice Jevtić.

Dr Marija Vujković, dežurni lekar u porodilištu, navela je da se trend porasta rođenih beba nastavlja u novoj godini, te da su za prva dva dana 2023. godine rođene tri bebe, a da uskoro očekuju još jednu. Ona je podsetila da je najveći broj rođenih beba za jedan dan u 2022. godini bio devet.

BONUS VIDEO - TRADICIJA KOJA DECI VRAĆA OSMEH NA LICE: Ulica otvorenog srca i ove godine u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani