OBELEŽENA 101 GODINA NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE: Priznanje Novom Sadu kao partneru

Z. G.

14. 12. 2022. u 22:33

STOTINU prva godišnjica Nacionalne službe za zapošljavanje obeležena je danas prigodnom svečanošću u Novom Sadu, na kojoj je uručeno priznanje tom gradu za dugogodišnju uspešnu saradnju sa NSZ i izuzetan doprinos u zapošljavanju.

ОБЕЛЕЖEНА 101 ГОДИНА НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: Признање Новом Саду као партнеру

Pres služba Grada

Gradonačelnik Milan Đurić je istakao da je Grad Novi Sad u poslednjih deset godina za programe zapošljavanja izdvojio više od 1,4 milijarde dinara i najavio će u sledećoj godini izdvojiti za tu namenu rekordnih 203 miliona dinara.

- Tokom 2021. godine, u našem gradu aktivno je radilo 165. 234 lica. Ovaj podatak, u poređenju sa onim od 2012. godine, govori o tome da je skoro 40.000 ljudi, u međuvremenu dobilo zaposlenje. To je pokazatelj zajedničkog kvalitetnog rada Grada Novog Sada i Nacionalne službe za zapošljavanje. Nastavljamo da radimo na istom zadatku - poručio je Đurić.

Pozdravivši prisutne, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je istakao da su tokom 2022. godine nastavljena pozitivna kretanja na tržištu rada, koja se primarno ogledaju u rastu zaposlenosti i zarada, prevashodno zahvaljujući makroekonomskoj stabilnosti ostvarenoj u prethodnom periodu.

On je naveo da, prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, stopa nezaposlenosti iznosi 8,9 odsto što znači da je u odnosu na isti period prošle godine smanjena za 1,6 procenata.

- Prateći podatke o zapošljavanju, u periodu od januara do novembra 2022. godine, broj slučajeva zapošljavanja iznosio je 185.321. Možemo da zaključimo da na tržištu rada u Republici Srbiji postoji stabilnost i nema značajnijih oscilacija – zaključio je ministar Selaković.

Direktor NSZ Zoran Martinović naglasio je da je za programe i mere finansijske podrške ove godine izdvojeno više od 6,5 milijardi dinara i dodao de je za sledeću godinu planiran još veći iznos za te namene.

Na svečanosti su uručene zahvalnice i priznanja zaslužnim partnerima koji su se istakli po uspehu u politici zapošljavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković