PO UZORU NA EVROPSKE METROPOLE: "Vinterfest" probudio prazničnu atmosferu u Subotici

J. L.

06. 12. 2022. u 12:57

Po uzoru na evropske metropole, i u Subotici je počeo tradicionalni božićni vašar „Vinterfest“, jedanaesti po redu koji je okupio više od 70 izlagača iz cele Srbije.

ПО УЗОРУ НА ЕВРОПСКЕ МЕТРОПОЛЕ: Винтерфест пробудио празничну атмосферу у Суботици

foto: J.L.

Kao i prethodnih godina, Subotičani i njihovi gosti u vašaru kojim se širi miris kuvanog vina, kolača i božićnih bombona, moći će da uživaju do 8. januara.

 „Vinterfest“ će i ovoga puta imati humanitarni karakter, te svi koji žele da pomognu i doniraju novac to mogu da učine na posebno paviljovnu.

-Na prošlogodišnjoj manifestaciji skupljeno je 128.000 dinara koji su donirani Fondaciji za lečenje teško obolele dece i omladine pri Gradu Subotici, koja godinama unazad pomaže deci i njihovim roditeljima kojima je ova pomoć potrebna – podseća Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. - Ovo nije jedini humani gest, tu je i kućica „Srce na dlanu“ u kojoj će tokom trajanja „Vinterfesta“ subotički osnovci i udruženja građana izlagati i prodavati svoje radove a novac donirati vršnjacima u školama. Osnovcima su se priključila Opšta bolnica koja će izložiti predmete koje su napravili pacijenti sa Odeljenje psihijatrije u okviru svoje terapije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri