U SOMBORU NASTAVLJENA ULAGANJA: Zdravstvena zaštita ne sme da bude privilegija velikog grada

J. L.

24. 11. 2022. u 14:14

GRAD Sombor nastavio je sa ulaganjima u ambulante Doma zdravlja "Dr Đorđe Lazić" u naseljenim mestima. Završeni su radovi na uređenju unutrašnjosti ambulante u Kljajićevu, a u Doroslovu je u toku krečenje prostorija i renoviranje krova, a obnovu čekaju ambulante u Bezdanu i Riđici.

У СОМБОРУ НАСТАВЉЕНА УЛАГАЊА: Здравствена заштита не сме да буде привилегија великог града

foto Grad Sombor

- Grad Sombor izdvaja 33 miliona dinara za zdravstvenu zaštitu, a iz ovogodišnjeg budžeta tri miliona dinara je upravo izdvojeno za ove namene. Nema pauze, mi i dalje nastavljamo sa uređenjem ambulanti u naseljenim mestima, tako da i u 2023. godini nas očekuje renoviranje još četiri seoske ambulante - najavljuje Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Na ovaj način, po rečima graodnačelnika, Sombor pokazuje da zdravstvena zaštita ne sme da bude privilegija velikih gradova.

-Renoviranje starih i dotrajalih ambulanti u kojima se decenijama nije ulagalo je važan deo odgovorne politike koju vodi Aleksandar Vučić da pokažemo da zdravstvena zaštita ne sme biti privillegija velikih gradova, mora biti dostupna svima u svakoj i najmanjoj sredini. Uz druga infrastrukturna ulaganja u naseljenim mestima od ulaganja u asfaltiranje puteva, izgradnje dečijih igrališta, opremanje škola nastavljamo dalje i želimo da stvorimo takav ambijent i u Kljajićevu, Riđici, Bezdanu, Doroslovu i ostalim naseljenim mestima, da svako želi da ostane ovde da živi, da zasniva porodicu na ponos svih Somboraca - poručio je gradonačelnik Ratković.

Seoske ambulante su veoma važne, jer ka njima gravitira polovina stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna