NEORENESANSA LEPOTICA: Obnovljena jedna od najlepših zgrada u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

23. 11. 2022. u 13:55

POVODOM završetka obnove Elektrotehničke i građevinske škole Nikola Tesla u Zrenjaninu,  potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš posetio je ovu škola koja se decenijama nalazi u jednoj od najlepših zgrada u Zrenjaninu.

НЕОРЕНЕСАНСА ЛЕПОТИЦА: Обновљена једна од најлепших зграда у Зрењанину

grad Zrenjanin

Uz napomenu da brojni školski objekti zahtevaju ulaganja, Sakalaš je istakao da je ove godine Pokrajinskom sekretarijatu na raspolaganju 175 miliona koji su već utrošeni.

- Imamo 550 škola na teritoriji Vojvodine i ove godine, obzirom na ograničena stedstva, pomogli smo oko 60 škola - istakao je Salalaš.

On je napomenuo da škole uvek treba da konkurišu jer se radi fazno i da je planirano da budžet za sledeću školsku godinu bude 175 miliona dinara.

- Grad raspolaže sa ukupno 33 školska objekta, a konkretno u slučaju obnove fasade škole Nikola Tesla, zajedničko ulaganje Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata iznosi oko 15 miliona dinara, od čega je učešće grada 12 miliona dinara - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Salapura je istakao da je ukupan obim investicija, koje je Zrenjanin ove godine uložio u osnovne i srednje škole, blizu 100 miliona dinara.

- To su ozbiljna sredstva koja se pre svega odnose na sredstva za energetsku sanaciju i tu mislim na zamenu kotlova u nekoliko škola čija je ukupna vrednost blizu 49 miliona dinara, a ostalo se odnosi na zamenu stolarije, na neophodne hitne sanacije i popravke na krovovima škola, ulaganja u fiskulturne sale – dodao je Salapura, uz podsećanje da je od Pokrajinske vlade dobijeno još 35 miliona dinara koji su nedostajali za završetak nove zgrade osnovne i srednje škole 9. maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)