"GRZI U ZAGRLJAJ" 15 KILOMETARA: U Republičkoj akciji Paraćinskog "Javorka" pešačilo više od 400 planinara

Z. RAŠIĆ

31. 10. 2022. u 18:12

PLANINARSKO društvo "Javorak" minulog vikenda organizovalo je 11. izdanje akcije "Grzi u zagrljaj" - prvu koja je bila republičkog karaktera.

ГРЗИ У ЗАГРЉАЈ 15 КИЛОМЕТАРА: У Републичкој акцији Параћинског Јаворка пешачило више од 400 планинара

Okrepljenje ispred Planinarskog doma, Foto PK "Javorak"

I, kružnu stazu dugu 15 kilometara je za oko šest sati savladalo svih 412 planinara iz 31 kluba širom Srbije, a na cilj je uspešno stiglo i sedmoro učesnika koji su se samostalno pripremali.

U organizaciji i pešačenju po idealnom vremenu učestvovalo je oko 60 članova pomenutog društva iz Paraćina, a njihov predsednik Igor Stefanović kaže da je zbog jedne manje povrede - uganuća zgloba - shodno propisima predviđenim za održavanje ovakvih događaja, intervenisala Gorska služba spasavanja.

- Žena iz Zaječara se povredila pri spustu, i to na ravnom, na livadi. Nije mogla da hoda, pa su je pripadnici obezbeđenja prevezli do Planinarskog doma - kaže Stefanović, napomiljući da je cilj bio vrh Vis, na 873 metra nadmorske visine, do kog je trebalo savladati visinsku razliku od 560 metara.

Foto PK "Javorak"

Posle višečasovnog hoda, za više stotina učesnika iz Pomoravlja, te Aleksinca, Smederavske Palanke, Leskovca, Zaječara, Niša, Negotina, Beograda, Šapca, Babušnice, Čačka, Valjeva, Smedereva, Požarevca, Trstenika, Bora, Majdanpeka... organizovano je okrepljenje planinarskim pasuljem, a kao svojevrsni dezert svima su podeljene - zahvalnice.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda