AMSS UPOZORAVA: Zbog magle smanjena vidljivost na putevima

Novosti online

31. 10. 2022. u 07:47

SRBIJA je i jutros osvanula u magli, a RHMZ navodi da je vidljivost lokalno i ispod 100 metara.

АМСС УПОЗОРАВА: Због магле смањена видљивост на путевима

Foto: N.Živanović

- Tokom jutra u nizijama, po kotlinama i rečnim dolinama mestimično magla koja će smanjivati vidljivost na 200 do 500 metara, lokalno i ispod 100 metara. U pojedinim delovima Beograda magla i smanjena vidljivost ispod 200 m.

Kako su naveli u Auto-moto savezu Srbije, magla trenutno otežava vožnju i smanjuje vidljivost u Sremu i Banatu, prisutna je na autoputu kod Bačke Palanke i Vrbasa.

- Na stotinak metara je smanjena vidljivost pored reka i kanala u Vojvodini, na obrenovačkom, pančevačkom i zrenjaninskom putu, pored Velike Morave, na području Smederevske Palanke i Velikog Gradišta, ali je može biti i na ostalim putevima pored reka i u kotlinama - naveo je AMS S.

Foto: Pixabay

I u narednim danima prema najavama meteorologa biće jutarnje magle koja će se najviše zadržavati u Vojvodini, te će u njoj biti hladnije dok nas u ostatku zemlje i dalje očekuju prolećne temperature.

Noći i jutra u nižim predelima, kotlinama i dolinama biće magloviti, a noći u većini predela hladne, ali bez mraza. Minimalna jutarnja temperatura biće od 3 do 11°C. Najtoplije biće u utorak, uz maksimalne temperature od 22 do 28°C, u Beogradu do 27°C - najavio je juče meteorolog Đorđe Đurić.

Kako dodaje, hladnije će biti samo u predelima gde se magla bude zadržala veći deo dana, a to su uglavnom područja u Vojvodini, uz maksimalne temperature do 15-16°C. Vrlo toplo biće i u sredu, ali uz nešto više oblaka, a maksimalna temperatura biće do 26°C.

Zahlađenje sa kišom, kako nam je rekao Đurić, očekuje nas u petak.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju