U ŠIBENIKU U ZNAK SEĆANJA NA DRAŽENA: Paraćinski profesor učestvovao u uličnoj trci u Hrvatskoj (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 10. 2022. u 17:58

PROFESOR fizičkog vaspitanja, Saša Petrović iz Paraćina, proteklog vikenda učestvovao je u Šibeniku u uličnoj trci pod nazivom „Šibenskih 10 i Draženova četvorka“.

У ШИБЕНИКУ У ЗНАК СЕЋАЊА НА ДРАЖЕНА: Параћински професор учествовао у уличној трци у Хрватској (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

U pitanju je sportski festival povodom rođendana, tragično nastradalog, jednog od najboljih košarkaša na ovim prostorima Dražena Petrovića, pa je njegov prezimenjak iz Srbije iskoristio priliku ne samo da u Šibeniku jača veze u regionu između ljudi i gradova, već i da promoviše ideju bezbednosti u saobraćaju.

- U samoj trci učestvovalo je oko 150 takmičara iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Poljske, Velike Britanije.... Trčali smo morskom obalom – rivom, a kako je veliki košarkaš poginuo u saobraćajnoj nesreći, promovisali smo ideju kako povećati bezbednost u saobraćaju jer niko nije zaštićen od takvih tragedija, posebno mladi i sportisti – navodi ovaj Paraćinac.

Foto: Privatna arhiva

On je još, kako kaže, u Šibeniku promovisao turističke potencijale Paraćina, budući da je bio gost Turističke organizacije Šibenika i pohvalio je gostoljubivost i ponašanje tamošnjih stanovnika.

- Ova trka je bila idelna prilika za građenje veza i saradnje među ljudima jer oni ne smeju biti razdvojeni ni po jednoj osnovi, pa ni verskoj i nacionalnoj – zaključio je sportski entuzijasta iz Paraćina.

BONUS VIDEO - STAR JE 60 GODINA: Najveći šaran na svetu, upecan na slobodnim vodama, uhvaćen kod Smedereva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)