MITROPOLIT KOD BANKARA: Jedan od zahteva Duška Kneževića danas će biti ispunjen

S.Đ.

11. 05. 2024. u 07:00

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Joanikije posetiće sutra nedavno izručenog bankara Duška Kneževića. To je u razgovoru za "Novosti" potvrdio jedan od Kneževićevih advokata Zdravko Đukanović.

МИТРОПОЛИТ КОД БАНКАРА: Један од захтева Душка Кнежевића данас ће бити испуњен

FOTO: Promo

- Upoznat sam da je odobrena poseta i ona će biti u subotu, ali nisam upoznat niti sam pitao o čemu će moj klijent pričati i šta to ima da kaže mitropolitu - kazao je advokat Đukanović.

Ova poseta je, podsetimo, usledila nakon što je Knežević u pismu upućenom načelniku Istražnog zatvora Vladimiru Šćepanoviću izneo niz zahteva, među kojima je uz zahtev da ga poseti mitropolit Joanikije, tražio i da bude premešten kod bivšeg gradonačelnika Budve Mila Božovića koji se u pritvoru nalazi zbog optužbe da je kao član kriminalne grupe učestvovao u međunarodnom švercu kokaina.

Knežević je zahtevao i da ga posete eksperti Evropske komisije za ljudska prava u zatvorskim uslovima, ali i diplomatsko osoblje Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva čiji je državljanin.

Osam optužnica protiv

KNEŽEVIĆ je prošlog utorka nakon pet godina iz Velike Britanije izručen Crnoj Gori, koja ga potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka zbog organizovanog kriminala i korupcije. Specijalno tužilaštvo do sada je podiglo osam optužnica protiv Kneževića jer je, kako tvrde, preko nekoliko kriminalnih organizacija državni budžet oštetio za više stotina miliona evra. Suđenje ni u jednom predmetu nije počelo.

U cilju ispunjenja zahteva Kneževićeva odbrana je već preduzela pravne korake kako bi osigurali poštovanje Kneževićevih prava, uključujući i angažovanje međunarodnih eksperata za ljudska prava.

Tako je odbrana nedavno podnela žalbu na odluku o pritvoru i predložila jemstvo u iznosu od 75.000 britanskih funti, odnosno oko 87.000 evra. Advokat Zdravko Đukanović medijima je kazao da je taj predlog pravedan, uzimajući u obzir da je Knežević tražio i obezbeđenje od 24 sata, kao i da napuštanje Crne Gore nije realna opcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)