NIKO KAO JAGODINCI: Fakultet pedagoških nauka u Pomoravlju omogućava upis na dva nova studijska programa

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 10. 2022. u 12:20

FAKULTET pedagoških nauka akademsku godinu počinje sa dva nova studijska programa - master akademskim studijama veb-dizajna i zajedničkim osnovnim strukovnim studijama za zvanje medicinska sestra-vaspitač.

НИКО КАО ЈАГОДИНЦИ: Факултет педагошких наука у Поморављу омогућава упис на два нова студијска програма

Foto: Z. Gligorijević

- Veb-dizajn je prvi akreditovan master program ove vrste u Srbiji, a i drugi je jedinstven jer će ga realizovati dva najkompetentnija fakulteta s Univerziteta u Kragujevcu, Medicinski i Fakultet pedagoških nauka u Jagodini. Takvih strukovnih studija nema na drugim pedagoškim, niti učiteljskim fakultetima u Srbiji - kaže dekan prof. dr Violeta Jovanović.

Ona napominje da prijavljivanje traje do 28. oktobra, a prijemni ispiti su zakazani za 1. novembar.

Foto: Pedagoški fakultet Jagodina

Dekan prof. dr Violeta Jovanović

Redovni profesor FPNJ Slobodan Štetić objašnjava da su akreditacijom za atraktivne jednogodišnje master studije dobili 20 mesta. Zainteresovanost kandidata je velika, mogu da se upišu svi koji su završili bilo koji fakultet i osvojili 240 kredita, čak iako njihova struka nije vezana za umetnost.

Visokoškolska ustanova u Jagodini poseduje svu potrebnu opremu, a nastava će se organizovati vikendom ili u popodnevnim satima, pa će i zaposleni moći da je pohađaju. Na kraju, oni koji završe studije moći će da rade samostalno, čak i od kuće, odnosno da budu frilenseri koji izrađuju veb-sajtove i bave se grafičkim dizajnom.

Foto: Privatna arhiva

Prof. Slobodan Štetić

- Na smeru Medicinska sestra-vaspitač ima 60 mesta, tokom tri godine ćemo školovati kadrove za rad u predškolskim ustanovama, a oni koji diplomiraju dobiće zajedničku diplomu Medicinskog i Fakulteta pedagoških nauka. Studije mogu da upišu kandidati koji su završili neku od gimnazija, te srednjih medicinskih ili srednjih veterinarskih škola - kaže vanredni profesor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Biljana Stojanović.

Foto: Privatna arhiva

Prof. Biljana Stojanović

U Jagodini još traju i konkursi za upis na druge master programe - za učitelja, vaspitača u predškolskim ustanovama i u domovima, liderstvo u obrazovanju, obrazovnu politiku i profesora predmetne nastave.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave