RUŠENJE STAROG MOSTA: Nastavak projekta zaštite Paraćina od plavljenja Crnice

Z. RAŠIĆ

13. 10. 2022. u 06:20

PO izmeštanju svih instalacija koje su se nalazile ispod još postojećeg drumskog mosta u Ulici Dragoljuba Jovanovića, kod Tehnološke škole, taj prelaz preko Crnice je potpuno zatvoren za saobraćaj, čime je zvanično započeta procedura njegovog uklanjanja - uoči izgradnje novog, planiranog metar iznad sadašnje kote.

РУШЕЊЕ СТАРОГ МОСТА: Наставак пројекта заштите Параћина од плављења Црнице

Foto Z. Rašić

Paraćinska Direkcija za izgradnju je najavila da će saobraćaj biti obustavljen narednih šest meseci, posle čega će biti otvoren novi most.

Ugovor za izgradnju ovog, ali i još jednog prelaza - glavnog drumskog mosta u Ulici kralja Petra Prvog - lokalna samouprava je potpisala sa firmom "Putevi" iz Užica. Reč je o poslu vrednom dva miliona i 750.000 evra, dok će kompletno investiranje u izgradnju svih sedam mostova dostići čak 6,4 miliona evra - što je donacija Vlade Švajcarske, radi kompletiranja zaštite Paraćina od poplava. Isprva je njena vrednost bila dvostruko manja, ali su darodavci uvažili dramatično povećanje svih cena.

Foto Z. Rašić

I, kako je najavljeno, svi mostovi - tri drumska i četiri pešačka - trebalo bi da budu završeni do polovine 2024. Sa prethodnim regulacijama korita reke Crnice, koji su bili donacija Austrije, u veliki projekat odbrane Paraćina ukupno će biti uloženo više od deset miliona evra.

PLANIRANE IMPRESIVNE DIMENZIJE

NOVI drumski most kod Tehnološke škole biće širok ukupno 15 metara i imaće po dve biciklističke, odnosno pešačke staze. Samo kolovoz će, saznajemo, biti širok 8,5 metara...

Izgradnja narednog mosta, koji je deo regionalnog puta Jagodina - Pojate i glavne paraćinske ulice, planirana je kad most kod škole bude pušten u saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

SNIMCI HAOSA: Jeziva tuča huligana zgrozila Evropu! Korišćene štangle, bejzbol palice, motke -  ima teško povređenih (VIDEO)