ODRŽANA PRODAJA PARAĆINSKE STAKLARE: Kupac nije proglašen, jedina ponuda upućena Odboru poverilaca na odlučivanje

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 10. 2022. u 21:08

SAMO jedno pravno lice ispunilo je uslove i ostvarilo pravo na učešće u prodaji paraćinske „Srpske fabrike stakla“, u stečaju, koja je održana 7. oktobra metodom javnog prikupljanja ponuda, saznajemo od portparola Privrednog suda u Kragujevcu, sudije Saše Milosavljevića, na osnovu informacija dobijenih od stečajnog upravnika SFS Svetlane Simeunović.

ОДРЖАНА ПРОДАЈА ПАРАЋИНСКЕ СТАКЛАРЕ: Купац није проглашен, једина понуда упућена Одбору поверилаца на одлучивање

Foto: Z. Rašić

- Kako je ponuđena cena manja od 50 odsto procenjene vrednosti stečajnog dužnika kao pravnog lica, nije proglašen kupac, već je stečajni upravnik 10. oktobra ponudu za kupovinu stečajnog dužnika uputio članovima Odbora poverilaca, razlučnom i založnom poveriocu na odlučivanje, koji će doneti odluku u roku od 15 dana od dana dostavljanja zahteva stečajnog upravnika. Ukoliko u tom roku ne donesu odluku, smatraće se da ponuda nije prihvaćena i prodaja će se proglasiti neuspešnom – navodi Milosavljević.

Inače, imovina „Srpske fabrike stakla“ u koju spadaju, između ostalog, poslovni kompleks, veliki broj građevinskih objekata, poslovni i stambeni prostor u Paraćinu i Beogradu, te oprema, zalihe i potraživanja, procenjena je 10.181.000.000 dinara.

BONUS VIDEO:

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)