NOVOSADSKI MARATON OBELEŽAVA TRI DECENIJE POSTOJANJA: Slavljeničko raspoloženje u nedelju na Trgu slobode

S. B.

06. 10. 2022. u 15:57

JUBILARNI, 30. Novosadski maraton, sa startom u nedelju, 9. oktobra, u 10 časova na Trgu slobode, proteći će u slavljeničkom raspoloženju.

НОВОСАДСКИ МАРАТОН ОБЕЛЕЖАВА ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА: Слављеничко расположење у недељу на Тргу слободе

S.B.

To je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je Jelena Marinković- Radomirović, predsednica Skupštine Grada Novog Sada, u prvi plan istakla značaj tradicionalne manifestacije za grad i njegove žitelje.

- Reč je o sportskoj manifestaciji čija je glavna trka, maraton, uvrštena u zvaničan takmičarski kalendar i sa koje maratonci prikupljaju bodove za dalja takmičenja i kvalifikacije na sportskim događajima. Međutim, pored tog dela, koji se odnosi na profesionalne sportiste, Novosadski maraton je za tri decenije obezbedio Novom Sadu mnogo širi smisao i značaj, promociju i vrednovanje sporta i zdravlja koja dopire do velikog broja ljudi – rekla je Marinković- Radomirović i istakla značaj učešća svih gradskih javnih preduzeća u pripremi manifestacije kao i da očekuje veliku podršku sugrađana.

Po rečima Dimitrija Dolge, člana Organizacionog odbora, pored glavne, maratonske trke, biće održan i Štafetni maraton kao i trke na 25 i 10 kilometara.

- Svakako, tu su i trke za građane, ali i za naše najmlađe, što je još jedan dokaz da je naša manifestacija veoma značajna za ceo grad, s obzirom na to da se do sada prijavilo oko 800 takmičara- rekao je Dolga i potvrdio da će po tradiciji učestvovati i oko 200 pripadnika Vojske Srbije i 80 pripadnika policije.

Danijela Ignjatić, organizatorka propratnih sadržaja na Novosadskom maratonu najavila je Trku zadovoljstva na pet kilometara sa željom da se Novosađani pokrenu i budu aktivni.

- Očekujemo da će roditelji učestvovati zajedno sa najmlađima kao i da ćemo po običaju imati i šetnju sa malom decom u kolicima. Biće održana i trka puzećih beba i neizostavna trka kornjača na četiri metra- rekla je Ignjatićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)