ZA VUKOV ŽIVOT: Još jedan humanitarni koncert održan u Paraćinu (foto)

Z. RAŠIĆ

02. 10. 2022. u 11:54

U NIZU akcija koje su prethodnih meseci organizovane u Paraćinu radi prikupljanja novčane pomoći za nastavak lečenja sugrađanina Vuka Vasića (13) u Italiji, održana je još jedna – u Pozorištu.

ЗА ВУКОВ ЖИВОТ: Још један хуманитарни концерт одржан у Параћину (фото)

Foto: KUD "Abrašević"

U koncertu pod nazivom „Za Vukov život“ koji je iniciralo Kulturno- umetničko društvo „Abrašević“ iz tog grada, pesmom i igrom učestvovali su još Dečji hor „Dar“, Folklorna grupa „Vuk Karadžić“ iz Potočca i KUD „Boki 4. jul“.

Foto: KUD "Abrašević"

Ulaznica je koštala 100 dinara, pa je prikupljeno 21.600 dinara za porodicu obolelog dečaka, koja je upravo otputovala u Bolonju. Tamo će Vuk Vasić, oboleo od sarkoma tipa juing, nastaviti lečenje koje će trajati mesecima na specijalizovanoj klinici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

STRES - LEVEL PRO: Kako je Marija Šerifović reagovala na pobedu Hrvata