HUMANOST UVEK NA VREME: Novo kombi vozilo za kvalitetniji rad Crvenog krsta u Rumi

S. KOSTIĆ

21. 09. 2022. u 13:59

NOVO kombi vozilo "ford tranzit", koje je preko Ministarstva pravde pribavljeno sredstvima iz oportuniteta, omogućiće bolji rad Crvenog krsta Rume. Pored putničkog dela, vozilo raspolaže i tovarnim prostorom zapremine od 1.200 kilograma i kako kažu iz Udruženja biće od velike pomoći u sprovođenju aktivnosti narodne kuhinje rumskog Crvenog krsta.

ХУМАНОСТ УВЕК НА ВРЕМЕ: Ново комби возило за квалитетнији рад Црвеног крста у Руми

Foto: S.K.

- Crveni krst u Rumi je jedno od najvećih udruženja i organizacija na teritoriji naše opštine. Njima je primarna aktivnost humanitarni rad i stoga je naša dužnost da im maksimalno izlazimo u susret i pomažemo kao odgovorna lokalna samouprava. Veoma je značajan njihov volonterski rad, njihov doprinos u afirmaciji dobrovoljnog davalaštva krvi i sve to samo po sebi govori koliki je njihov društveni značaj - rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma i naglasila da se iz opštinskog budžeta za potrebe rada ove organizacije izdvaja 12 miliona dinara i najavila da će se od sledeće godine sredstva povećati.

Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, rekao je da je Crveni krst Rume uvek u kriznim vremenima bilo tu da svojim znanjima i veštinama pomogne društvu.

- Tokom kovida volonteri u opštini Ruma dali su više od 11.000 sati lokalnoj zajednici upravo preko Crvenog krsta. Da ne zaboravimo ni druge aktivnosti Crvenog krsta u Rumi, kao što je projekat narodne kuhinje sa više od 600 korisnika, 250 porodica u gradu Ruma - rekao je Miladinović.

Novo kombi vozilo bilo je preko potrebno organizaciji, napominje Marko Ćulibrk, sekretar Crvenog krsta, pre svega u prevozu hrane na distributivna mesta narodne kuhunje.

- Mi imamo tri distributivna punkta narodne kuhinje, jedan u prostorijama Crvenog krsta i dva gde moramo prevoziti hranu a to su: neuslovno naselje Rupe na istočnom kraju grada i naselje Rigov mlin, na zapadnom izlazu iz grada - kazao je Ćulibrk.

V.N.

NOVI PUNKT U RUPAMA

CRVENI krst Ruma planira, krajem novembra ili početkom decembra da ostvari novi distributivni punkt u naselju Rupe, gde će pokušati da što više sugrađanima omogući dostojanstveno preuzimanje obroka i u slučaju loših vremenskih prilika ili elementarnih nepogoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024