NAUK IZ POPLAVA 2014. I 2020. - Nastavljeno lane započeto čišćenje kanala i priobalja reka na teritoriji Trstenika

S. Babović

18. 08. 2022. u 05:22

ČIŠĆENJE kanala i priobalja više vodotokova drugog reda ove sedmice je na teritoriji Trstenika nastavljeno sanacijom Medveđanske reke u istoimenom selu, te radovima na LJubostinjskoj reci u Prnjavoru.

НАУК ИЗ ПОПЛАВА 2014. И 2020. - Настављено лане започето чишћење канала и приобаља река на територији Трстеника

Foto OU u Aleksandrovcu

- Sredili smo oko 600 metara obale u Medveđi, što je podrazumevalo seču stabala i rastinja, te iskop šljunka i njegovo deponovanje na obali - kaže opštinski većnik Vladimir Dačić, naglašavajući da je funkcionalna kanalska mreža prethodnih godina predupredila poplave.

S obzirom na to da se saniraju najkritičniji delovi na devet reka, predsednik MZ u Prnjavoru Desimir Obradović - uz konstataciju da je kod njih već očišćeno oko 400 metara toka, moli komšije da budu strpljive, jer neće biti zaboravljen nijedan deo LJubostinske reke.

- Odžačka reka je 2014. i 2020. ostavljala pustoš na oranicama, pa smo lane sanirali 1.250 metara korita, a ovog juna je posao nastavljen na kilometru toka - objašnjava većnik Dačić kontinuitet radova na teritoriji Trstenika.

NJegove reči potvrđuje i predsednik MZ u Odžacima LJubiša Karić, podsećajući da je pre dve godine - zbog blata i mulja posle povlačenja vode - i ovde bila proglašena vanredna situacija.

CENA

IZ budžeta Opštinskog štaba za vanredne situacije je za aktuelnu realizaciju ovog projekta - koji se prethodnih godina pokazao spasonosnim - izdvojeno oko pet miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOMŠIJINE KOZE MU POJELE KUKURUZ: Vidite kako mu se osvetio - sam, bez suda i policije! Sad mu preti robija