DRUGA TRAKTORIJADA: U leskovačkom selu održana neobična manifestacija

I.M.

15. 08. 2022. u 14:14

Brojna leskovačka sela organizacijom manifestacija posvećenih poljoprivrednim proizvodima karakterističnim za njihovo mesto trude se očuvaju tradiciju i da poboljšaju kvalitet tih proizvoda. U Gornjoj Jajini „slave“ neizostavni deo poljoprivredne mehanizacije – traktor.

ДРУГА ТРАКТОРИЈАДА: У лесковачком селу одржана необична манифестација

foto: GU Leskovac

Gornja Jajina je selo koje je 2019. godine odlučilo da jedan dan posvete mehanizaciji bez koje se u poljoprivrede ne može. Zbog pauze uslovljenje koronom minulog vikenda održana je druga „Traktorijada“.

Povod za početak organizacije je to što je Poljak Mačin Obalek, koji svetom putuje traktorom, pre tri godine obišao i grad na Veternici, a cilj je druženje, razmena iskustva i edukacija vozača traktora.

Oni se svojim vozilima i nadmeću u četiri kategorije, a organizatori su, uz najavu da će raditi na omasovljenju ovog neobičnog okupljanja, istakli zahvalnost na podršci lokalnoj samoupravi i brojnim sponozorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN LANAC – TRI SJAJNA HOTELA: Odaberite Xanadu u Beleku ili Bodrumu sad, a onim u Makadiju obradujte sebe u sred zime