PLANINSKA TRKA: Trka se organizuje na padinama Beljanice

Z. GLIGORIJEVIĆ

10. 08. 2022. u 12:10

Sportsko udruženje „Eko trails“ i Planinarsko društvo „Beljanica“ iz Svilajnca 4. septembra organizuju planinsku trku „2 Beljanica Trail“ u nacionalnom parku Kučaj-Beljanica na padinama Beljanice.

ПЛАНИНСКА ТРКА: Трка се организује на падинама Бељанице

Foto:Sportsko udruženje „Eko trails“

Staza je kružna, duga je 17,8 kilometara sa kumulativnim usponom od 1.220 metara. Start je u 10 časova kod planinarske kuće „Suvaja“ u podnožju Beljanice, limit trke je pet sati, jer je prilagođen rekreativcima i planinarima u solidnoj kondiciji, koji stazu mogu da prepešače, a cilj je takođe kod kuće „Suvaja“.

- Trči se kroz „Lisine“, preko vodopada „Veliki buk“, pa kroz grabovu i četinarsku šumu, kroz impozantne četinarske tunele, pa preko grebena do najvišeg vrha 1.399 metara. Sledi spuštanje do cilja. Na spustu se kratko penje i na vrh Golovršac, koji se nalazi na 951 metru nadorske visine, a onda se preko Cerjaka dolazi do „Suvaje“. Kako će trka biti organizovana kroz prelepu prirodu, takmičari mogu sa porodicama da dođu dan ranije kako bi proučili stazu i proveli lep vikend – navodi sekretar Sportskog udruženja „Eko trails“ u Svilajncu Jovan Popović.

Regularno prijavljivanje traje do 15. avgusta, a produženo do 25. avgusta, ali onima koji se budu prijavili kasnije organizatori ne garantuju sadržaj startnog paketa. Startni paketi su veoma kvalitetni. Sadrže vodootpornu torbu zapremine 10 litara, majicu sa motivima Beljanice, maramu, hranu, sok, ovsenu kašu, proteinske pločice…

-Prvi put uvodimo i trkačku karticu, koja učesnicima trke, ali i članovima njihovih porodica, obezbeđuju popust prilikom posete Resavske pećine i Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu. Obezbeđene su i novčane nagrade, čija vrednost premašuje 100 hiljada dinara. Dobiće ih po 10 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji, najmlađi i najstariji takmičar dobiće specijalne nagrade, a postoji i internet nagrada – dodaje Popović.

Foto:Sportsko udruženje „Eko trails“

Foto:Sportsko udruženje „Eko trails“

Foto:Sportsko udruženje „Eko trails“

Foto:Sportsko udruženje „Eko trails“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a