SLUŠAJU POTREBE BIZNISA: Šapčani ponosni na privredni savet koji je podrška gradonačelniku i većnicima

V. Mitrić

10. 08. 2022. u 12:15

LOKALNI akcioni plan zapošljavanja je programski dokument koji grad Šabac usvaja svake godine, a sadrži mere aktivne politike za konkretnu godinu - kaže Živan Bajić, član Gradskog veća, ističući da je pravni osnov za donošenje tog dokumenta Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

СЛУШАЈУ ПОТРЕБЕ БИЗНИСА: Шапчани поносни на привредни савет који je подршка градоначелнику и већницима

Detalj iz centra grada na Savi, Foto V. Mitrić

Realizacijom tog programa se, kaže, doprinosi kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta i stvaranju mogućnosti za dalji privredni rast - uz kreiranje novih radnih mesta.

- To znači da će se, istovremeno, smanjivati broj nezaposlenih u čitavom šabačkom kraju, a da bi što efikasnije bila na usluzi privrednom sektoru, lokalna samouprava je formirala i Privredni savet. Konkretno, radi se o savetodavnom telu gradonačelnika, čiji su osnovni zadaci da donosi zaključke, preporuke i mišljenja od važnosti za unapređenje poslovne klime na području Šapca, te da pomenute akte dostavlja Skupštini, Gradskom veću i gradonačelniku. Sve, naravno, uz predlog za preduzimanje odgovarajućih mera. Značajan zadatak je i obezbeđivanje stručne pomoći gradonačelniku i Gradskom veću pri odlučivanju u vezi sa svim drugim ekonomskim i razvojnim programima. Jer, trudimo se da pažljivo slušamo potrebe privrednika u Šapcu i da na najbolji mogući način ispunimo sve njihove zahteve, posebno one koji se tiču unapređenja njihovog poslovanja - objašnjava Bajić.

Na privredi je, dakle, da traži i nameće uslove, a posao lokalne samouprave je da to sprovede.

- Predstavnici grada imaju odličan odnos sa privrednicima koji posluju na teritoriji Šapca, što bi trebalo da bude primarni cilj svake društvene zajednice. Kreirenje partnerskog odnosa sa privredom predstavlja dug proces, koji zahteva mnogo razumevanja sa obe strane, pa zato naš Privredni savet ima 15 članova, od kojih su njih osmoro renomirani predstavnici upravo privrede - zaključuje većnik Živan Bajić.

VIZIJA

KROZ Lokalni akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu Šapčani su definisali prioritete i ciljeve, te utvrdili programe i mere koji će se realizovati na teritoriji grada na Savi. I upravo zarad postizanja održivog povećanja zaposlenosti, predviđeno je ukupno 13 programa, za čiju realizaciju je iz budžeta lokalne samouprave opredeljeno 139 miliona dinara.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!