DUŽE RADNO VREME MUZEJA ZA VREME DANA PIVA: Stalna postavka će radnim danima biti dostupna u uobičajenom radnom vremenu

B. G.

09. 08. 2022. u 17:08

TOKOM manifestacoje Dani piva u Zrenjaninu i pretpostavke da će u gradu boraviti znatno veći broj turista i posetilaca iz drugih sredina, izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja u Zrenjaninu imaće izmenjeno radno vreme, tj. osim uobičajenog letnjeg vremena do 21 sat radnim danima i tokom vikenda u subotu 13. i nedelju 14. avgusta, radiće od 16 do 21 sat.

ДУЖЕ РАДНО ВРЕМЕ МУЗЕЈА ЗА ВРЕМЕ ДАНА ПИВА: Стална поставка ће радним данима бити доступна у уобичајеном радном времену

Foto: Muzej Zrenjanin

Stalna postavka će radnim danima biti dostupna u uobičajenom radnom vremenu, dok će tokom vikenda biti zatvorena, a valja napomenuti da je u Salonu Muzeja trenutno aktuelna izložba radova zrenjaninskog fotografa i nekadašnjeg fotoreportera lista Zrenjanin, pod nazivom Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu.

Postavka obuhvata više od 70 fotografija iz njegovog bogatog opusa nastalog tokom šest decenija predanog rada.

Foto: Muzej Zrenjanin

U Malom salonu posetioci će moći da pogledaju izložbu radova Milane Lane Paunović 

Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa 30X30, pod nazivom 
Fotografija – zaustavljeni performans.

Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008. do 2022. godine.

Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture. 

Takođe u Atrijumu Muzeja, u periodu od 12. do 14. avgusta sa početkom u 18 časova, održava se manifestacija Banatski dani teku, tokom koje će biti predstavljeno nematerijalno kulturno nasleđe većinskih naroda koji naseljavaju Banat, Srba, Rumuna, Slovaka i Mađara.

Tokom tri dana, učesnici programa će predstaviti svoje nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, tradicionalnih umeća, veština i zanata i na kraju preko tradicionalne banatske kuhinje, uz besplatan ulaz.

 

BONUS VIDEO:

SOKAKOM POTEKLI POTOCI PIVA: Počinje tradicionalna manifestacija u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SMOKI IM BIO KAO OTAC, ALI NIJE SVE BILO BAJNO: Bes na snimanju iskaljivali na nama! Katarina Radivojević htela da napusti glumu