"DANI BERBE GROŽĐA" OD 15. DO 18. SEPTEMBRA: Vršac će po 64. put ugostiti sve ljubitelje vina i dobre zabave

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

03. 08. 2022. u 16:30

TURISTIČKA organizacija Vršca najavila je da će ovogodišnja manifestacija „Dani berbe grožđa“, 64. po redu, biti održana od 15. do 18. septembra.

ДАНИ БЕРБЕ ГРОЖЂА ОД 15. ДО 18. СЕПТЕМБРА: Вршац ће по 64. пут угостити све љубитеље вина и добре забаве

TO Vršac

Ta četiri dana Vršac će biti vinska prestonica Srbije, kojom će stolovati izmišljeni Sterijin lik Vinko Lozić.

Sve će, kako već nekoliko godina tradicija nalaže, početi u četvrtak popodne druženjem sa Vinkom i tamburašima na vidikovcu, na bregu, uz besplatno pečenje kobasica, što je jedna od specifičnosti te popularne vršačke svetkovine.

Biće organizovan i izbor za mis, maskenbal za decu, nagradna igra „Grožđe iz aviona“, kao i čuvena karnevalska povorka Dvorskom ulicom, za koju je od vajkada rezervisan termin nedeljom tačno u podne.

Budući da su „Dani berbe grožđa“ organizuju u čast vina i vinogradarstva, po čemu je vršački kraj nadaleko poznat, na štandovima će biti promovisane lokalne vinarije, a vrata svih vinskih podruma u gradu i selima, pre svega u Gudurici, otvorena za sve posetioce.

Ostale detalje programa TOV će blagovremeno saopštiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“