SOLIDARNOST NIJE ZATAJILA: Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u kraljevačkom Crvenom krstu

G. ĆIROVIĆ

03. 08. 2022. u 13:29

KAO mnogo puta ranije, Kraljevčani su još jednom demonstrirali svoju humanost i solidarnost, u velikom broju se odazivajući na apele Crvenog krsta da se dobrovoljni davaoci krvi uključe u akcije prikupljanja ove dragocene tečnosti čije su rezerve na veoma niskom nivou.

СОЛИДАРНОСТ НИЈЕ ЗАТАЈИЛА: Акција добровољног давалаштва крви у краљевачком Црвеном крсту

G.Šljivić

Tako je u prostorijama kraljevačkog Crvenog krsta u sredu održana akcija dobrovoljnog davalaštva u kojoj su učestvovali zaposleni u ovdašnjem JKP „Vodovod“, kao i članovi Aktiva dobrovoljnih davaoca krvi iz rudarskre varošice Ušće u Ibarskoj kliusuri.

- U ovoj akciji učestvovalo je više od 60 davalaca, što je veoma dobar odziv. Letnji period je karakterističan za deficit krvi, a mi se trudimo, uz pomoć dobrovoljnih davalaca, da ga nadoknadimo. Ovo je od početka godine ukupno 37 akcija koja se održava u prostorijama Crvenog krsta. Naravno, bilo je i akcija u organizaciji brojnih Udruženja ili Društava - kaže Snežana Apostolović iz CK Kraljevo.

Prema njenim rečima, poziv dobrovoljnim davaocima je konstantno otvoren jer potrebe za dragocenom tečnošću prevazilaze trenutne rezerve.

- Svi su pozvani i svi su dobrodošli da pokažemo da nas ima još koji možemo i koji hoćemo da pomognemo – dodaje Dobrićka. - Potrebe su velike, operacije se ne odlažu, zato apelzjem na sve koji su u mogućnosti da daju krv i učine jedno humano delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba