U DUHU SRPSKOG MELOSA Svečano otvoren festival "Zlatne harmonike Kraljeva"

G. ĆIROVIĆ

29. 07. 2022. u 10:56

Svojevrsnim muzičkim putovanjem kroz kompozicije i stvaralaštvo legendarnih kraljevačkih harmonikaša, kompozitora i kantautora, u svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu sinoć je svečano otvoren prvi festival „Zlatne harmonike Kraljeva“.

У ДУХУ СРПСКОГ МЕЛОСА Свечано отворен фестивал Златне хармонике Краљева

G.Šljivić

Ovom prilikom solisti na harmonici Vlada Panović, Miša Mijatović i Zoran Seničić su uz pomoć vokalnih solista Dejane Đekić i Raše Pavlovića podsetili publiku na neizbrisiv trag koji su u srpskoj narodnoj muzici i melosu ostavili Svetozar Toza Živković, Vitomir Voja Trifunović, Nenad Neša Mićović, Mihailo Ciga Milovanović, Zoran Pejković, Predrag Živković Tozovac i Novica Negovanović.

G.Šljivić

Vokalni solisti Dejana Đekić i Raša Pavlović

- Festival „Zlatne harmonika Kraljeva“ pravi je način da se odužimo velikanima srpske harmonike i lokalna samouprava će učiniti sve da ovaj festival postane tradicionalan – rekao je, pored ostalog, dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, na svečanom otvaranju.

Iz svečane sale, festival se večeras seli na Trg srpskih ratnika u centru Kraljeva gde je zakazano takmičenje osmorice mladih harmonikaša koji će se nadmetati za nagradu „Novica Negovanović“.

Završne festivalske večeri, sutra je na istom mestu predviđen koncert „Kraljevo Tozovcu“ na kome će uz naše najpoznatije virtuoze na harmonici nastupiti Miroslav Ilić, Lepa Lukić, Slavko Banjac, Snežana Kopunović, Aleksandar Tirnanić i Jovan Mihaljica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati