VERSKE LEKCIJE U DIGITALNOM SVETU: Profesorka iz Loznice kad zazvoni za kraj časa, populariše veb-alate u nastavi veronauke

V. MITRIĆ

10. 07. 2022. u 08:13

PRVI kviz iz veronauke održan je nedavno u organizaciji Odbora za versku nastavu Sremske eparhije, a značajnu ulogu u izvođenju tog događaja imala je ugledna loznička profesorka Sanja Simić de Graf.

ВЕРСКЕ ЛЕКЦИЈЕ У ДИГИТАЛНОМ СВЕТУ: Професорка из Лознице кад зазвони за крај часа, популарише веб-алате у настави веронауке

Foto: V. M.

Profesorka Sanja je podržala inicijativu profesora dr Dragomira Sande, sa ciljem da se dodatno promoviše vernauka.

Zajedno sa veroučiteljem mr Stefanom Nedićem, Sanja Simić de Graf je osmišljavala pitanja i obradila ih pomoću veb-alata. Učesnici manifestacije slažu se da ta pitanja u digitalnoj formi mogu poslužiti svim veroučiteljima u proceni postignuća učenika.

- Učenici su, osim odgovaranja na pitanja, imali prilike da se predstave i kreativnim radom - panoima, video-zapisima, dramatizacijama, pesmama, tako da je i ovaj deo ocenjivan - priča profesorka Sanja. - Veroučitelji Eparhije sremske i njihovi učenici pokazali su neverovatno dobro znanje i svi u žiriju smo se složili da su sva deca i svi veroučitelji pobednici.

Finalni deo eparhijskog kviza bio je posvećen određenim temama, kako bi učenici imali i veći izazov i bili kreativniji. Mlađi uzrast osnovaca pripremao je celine žitija Svetog Vasilija Ostroškog, stariji osnovci obrađivali su period svetorodne loze Nemanjića, a srednjoškolci vreme Srpske patrijaršije od cara Dušana do danas.

PREVODILAČKI RAD

PROFESORKA Sanja se bavi prevođenjem crkvene literature, a nedavno je s blagoslovom patrijarha Porfirija objavljen i njen prevod "Propovedi u ruskoj crkvi" Svetog Sevastijana Džeksonskog. Osim toga, piše i duhovnu poeziju, a pesme su joj objavljivane u zbornicima Sabora duhovne poezije u Rakovici i "Bešenovska prinošenja" manastira Bešenovo. Jedan je od autora članaka obrazovnog portala "Zelena učionica".

Pomenuti kviz samo je jedan od primera velikog angažovanja ugledne profesorke Sanje Simić de Graf. Ova Lozničanka ima dve diplome - profesor engleskog jezika i književnosti i ekonomista za finansije. U prosveti je skoro dve decenije, predaje engleski jezik u OŠ "Jovan Cvijić", ali se njen angažman tu ne završava - brojni njeni projekti i radovi su objavljeni u raznim zbornicima i našli primenu u praksi, a posebno oni koji se tiču upotrebe veb-alata u nastavi.

Već dve godine zaredom projekat Evropski dan jezika kroz integrativnu nastavu istaknut je na Društvu za strane jezike i Društvu školskih bibliotekara kao najuspešniji.

- Drago mi je da moje primere dobre prakse redovno objavljuju u "Prosvetnom pregledu" - priča profesorka. - Posebno mi znači što su primeri dobre prakse objavljivani u crkvenim medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani