DA ZAŠTITE IMOVINSKA PRAVA: U Novom Sadu otvorena kancelarija za pravnu pomoć izbeglih i drugih lica u federaciji BiH

Lj. P.

05. 07. 2022. u 16:31

POKRAJINSKI Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu otvorio je posebnu kancelariju za pružanje pravne pomoći i informiranje u postupku upisa imovine u nove zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine.

ДА ЗАШТИТЕ ИМОВИНСКА ПРАВА: У Новом Саду отворена канцеларија за правну помоћ избеглих и других лица у федерацији БиХ

Grad Novi Sad

Sva izbegla i druga lica koja polažu pravo na nekretnine u tom delu Bosne i Hercegovine mogu da se jave u kancelariju utorkom, sredom i četvrtkom od 17 do 20 časova, ili da pozovu telefonom na brojeve 021/528-132 i 021/520-030 svakog radnog dana od devet do 15 časova. Kancelarija se nalazi u Novom Sadu, u Ulici vojvođanskih brigada broj 17, u prizemlju.

Postupak usklađivanja podataka iz zemljišnih knjiga i katastra je od izuzetne važnosti za sve koji poseduju i polažu pravo na nekretnine u Federaciji BiH. Prema tamošnjim zakonima, predviđeno je da svaka katastarska opština objavi javni poziv za prijavu prava na nekretninama, a postoji zakonska mogućnost da oni koji u roku određenim tim javnim pozivom ne podnesu prijavu svojih prava - trajno ostanu bez imovine.

Zbog toga je neophodno da se svi vlasnici nekretnina i svi oni koji imaju pravo nasleđivanja nekretnina u Federaciji BiH blagovremeno uključe u postupak usklađivanja zemljišnih knjiga za katastarsku opštinu kojoj pripadaju njihove nekretnine i tako zaštite svoja prava. Novootvorena kancelarija u Novom Sadu pruža svu pravnu pomoć i relevantne informacije o navedenim postupcima za čitavo područje Federacije, a slične kancelarije prethodno su otvorene u Beogradu i šest gradova u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri