JAGODNJA - VIŠE OD IGRE "Dani međaša" na Mačkovom kamenu kod Krupnja (FOTO)

V. M.

03. 07. 2022. u 17:30

NA PLANINI Jagodnji, na Mačkovom kamenu, kod Krupnja, nedaleko i od Ljubovije i Drine, na mestu čuvene bitke iz Prvog svestkog rata, po tradiciji u toku je manifestacija „Dani međaša“, koja okuplja na stotine takmičara i na hiljade onih kojih ih gledaju iz Rađevine, Jadra, Podgorine, Azbukovice, raznih krajeva Srbije i Republike Srpske, i rasejanja.

ЈАГОДЊА - ВИШЕ ОД ИГРЕ Дани међаша на Мачковом камену код Крупња (ФОТО)

foto: V. Mitrić

I sve je u znaku dobrog raspoloženja za koje su zaduženi lokalni muzičari kao i kulturno umetnički ansambli iz ovog dela Srbije, a sve u organizaciji Turističke organizacije u Krupnju i ovdašnje lokalne vlasti.

Tu su nadmetanja u višeboju, u maratonu dugom 19 kilometara, kosidbi…Ljudi se više takmiče „za sebe“, a manje za pobedu.

- Ovo je sve i organizovana da zadovodljni budu svi, a ne samo pobednici - kaže akademik Zoran Grujičić, Krupanjac, koji je među prvima ukazovao na bogastvo Jagodnje i Mačkovog kamena.

Ovde pobeđuje naša divnia sabornost, sloga, bogastvo naše nacionalne kulture, naših divnih običaja i veština. Nema zime za ovakav narod, koji je vredan i koji, kako to mi kažemo, i da zaigra i da za pojas zadene.

BONUS VIDEO:

NAŠA DRINA: Održana godišnja skupština humanitarnog i ekološkog udruženja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost