PROMOCIJA RODOLJUBIVE POEZIJE: U Paraćinu predstavljena prva knjiga Suzane Todorić Asković

Z.Rašić

25. 06. 2022. u 13:39

PREDSTAVLJANJE prve poetske zbirke Suzane Todorić Asković pod nazivom „Tragovi sete i sećanja“ privukli su sinoć pažnju većeg broja ljubitelja poetske reči u Paraćinu.

ПРОМОЦИЈА РОДОЉУБИВЕ ПОЕЗИЈЕ: У Параћину представљена прва књига Сузане Тодорић Асковић

Foto: KC "Paraćin"

Književno veče upriličeno je u galerijskom prostoru Kulturnog centra. O autorkinom stvaralaštvu govorio je recenzent knjige Radovan Tačić, dok je umetnica Dragica Ilić bila moderator programa.

Rodoljubive stihove koje je Suzana nadahnuto stvarala više od dvadeset godina pre nego što ih je pretočila u knjigu kazivala je Vanja Najdanović. Nikola Damjan Đokić veoma uspešno pobrinuo se za klavirsku pratnju.

Suzana Todorić Asković (44) rođena je u Derventi, a već godinama živi i stvara u Paraćinu. Članica je paraćinskog ogranka Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR), kao i ćuprijskog Književnog kluba „Dušan Matić“.

Objavljivanje njene prve knjige sufinansirala je Opština Paraćin iz lokalnog  budžeta zahvaljujući tome što je autorka uspešno konkurisala za sredstva namenjena kulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH: Luksuz koji je neprevaziđen, upotpunjen neverovatnom prirodom i u potpunoj intimi zelenih brdašca Bodruma