KONJEVIĆI I OVČAR BANJA DOBILI AMBULANTE: Dve nove zdravstvene stanice u čačanskom kraju (FOTO)

V.I.

22. 06. 2022. u 17:21

OTVORENA je zdravstvena ambulanta u čačanskom naselju Konjevići, i to na zahtev žitelja ovog mesta, koji su do sada lekaru morali da odlaze u preljinu ili u ambulantu u Ljubiću. Na prostoru od oko 70 kvadrta, u Domu kulture, sada se nalazi zdravstvena ambulanta, opremljena novim nameštajem i medicinskom opremom.

КОЊЕВИЋИ И ОВЧАР БАЊА ДОБИЛИ АМБУЛАНТЕ: Две нове здравствене станице у чачанском крају (ФОТО)

Foto: GU Čačak

Svečanom otvaranju psistutvovao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici lokalne samouprave i direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović.

Prema rečima nadležnih, za sada će, ambulanta raditi dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom po dva sata (od 12 do 14 časova). Ukoliko bude potrebe, radno vreme će biti produženo, jer u Konjevićima živi skoro 3.000 stanovnika.

Foto: GU Čačak

Predstavnici lokalnog rukovodstva posetili su i Ovčar Banju, gde je ponovo počela da radi zdravstvena ambulanta, koja je zatvorena za vreme epidemije korona virusom. I ovaj objekat je zanovljen nameštajem i opremom.

Predviđeno radno vreme je utorkom i četvrtkom, od 7 do 9 časova, kada medicinska ekipa odlazi da ordinira u Parmenac.

U ovoj ambulanti ima 150 zdravstvenih kartona, a kako se očekuje veliki broj turista ovog leta, shodno potrebama, radno vreme biće produženo, kako bi svi oni koji žive u Ovčar Banji, ali i oni koji dođu turistički, mogli da dobiju prvu neophodnu medicinsku pomoć, ukoliko za to bude potrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna