PUT DO NERADINA USKORO BEZ KRATERA: Brujanje putarskih mašina ovih dana obradovalo stanovnike istočnog dela opštine Irig

S. Kostić

22. 06. 2022. u 06:23

POSLE dugog čekanja konačno su započeli radovi na rehabilitaciji puta Irig-Neradin, koji je bio u veoma lošem stanju, pa oni vozači koji su bili u mogućnosti redovno su ga obilazili kako bi izbegli havarije na vozilu.

ПУТ ДО НЕРАДИНА УСКОРО БЕЗ КРАТЕРА: Брујање путарских машина ових дана обрадовало становнике источног дела општине Ириг

Foto S. Kostić

Pored toga što više neće biti rupa, put će se i proširiti, pa će se ubuduće vozači bezbedno i mimoilaziti.

Državni put drugog reda, koji spaja dve opštine, Irig i Inđiju, sa veoma je frenkventnim saobraćajem, a posebno u letnjem periodu, kada počnu ekskurzije i posete manastirima.

- Put će se raditi u dužini preko četiri kilometra, ili malo više od Neradinske česme. Nama i to znači, samo da počnu radovi, pa kada se steknu uslovi, neka se završi do Krušedola. - kaže zamenik predsednika opštine Miodrag Bebić, dodajući da ove radove finansira JP "Putevi Srbije".

Put će dobiti novi asfalt, ali će biti i proširen, pa će se bez problema odvijati dvosmerni saobraćaj, što do sada nije bilo moguće.

- Kada bi vozilo nailazilo iz suprotnog pravca, jedan od vozača je morao da siđe sa puta, i to teškom mukom, jer su pored velike rupe, još kada se napune vodom posle kiše, pa se i ne vide - naglašava Bebić.

Put Irig-Neradin, pored toga što skraćuje saobraćajnu vezu do Inđije, često koristi veliki broj vikendaša ali i turista na putu do tri čuvena fruškogorska manastira.

- Taj put nam je od velikog značaja, prvenstveno zbog razvoja turizma, ali i zbog naseljenih mesta koja su nam u cilju da opstanu, a ne da se gase - ističe Bebić.

Upravo loša saobraćajnica bila je "kočnica" u razvoju ugostiteljstva, jer put su koristili samo oni koji su morali.

- Ima dosta žena koje rade u fabrikama u Inđiji, jedne idu organizovanim prevozom - autobusom, dok druge putuju svojim kolima. Za nas je put postao nepodnošljiv - kaže Vesna M. iz Iriga, koja je jedna od njih.

KAO PISTA

U zapadnom delu iriške opštine, odnosno od Rivice prema Vrdniku i Maloj Remeti, putevi su urađeni tako dobro da često vozači kažu, put je kao pista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri