NOVČANE NAGRADE ZA 51 USPEŠNOG UČENIKA Palma: Pamet je budućnost Srbije

Novosti online

15. 06. 2022. u 13:10

U Skupštini grada Jagodine organizovan je prijem za najuspešnije jagodinske učenike sa međunarodnih i republičkih takmičenja. Za njih, ukupno 51 đaka, grad je obezbedio i značajne novčane nagrade.

НОВЧАНЕ НАГРАДЕ ЗА 51 УСПЕШНОГ УЧЕНИКА Палма: Памет је будућност Србије

Foto: Novosti

Pozdravljajući nagrađene učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je poručio da se i grad i on lično zalažu za prirodnu pamet.

- Skupština grada je donela odluku da se od ove godine nagrađuju svi oni đaci koji postižu visoke rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Ovaj grad se zalaže za prirodnu pamet, i da ta prirodna pamet ostane u Srbiji i da tu rade i stvaraju, jer Srbija ima sve uslove za školovanje đaka, kao i da nam prirodna pamet ne odlazi u druge države. Nagrađeni učenici su na takmičenjima predstavljali svoj grad i školu,  zahvaljući njima čulo se za Jagodinu. Jagodina zbog svih njih ima dobru budućnost. Oni su ponos svih nas koji vodimo grad, za sve odbornike i stranke, jer kada je nešto bitno,  mi odluke donosimo jednoglasno -  naglasio je Marković. 

Marković je podsetio da se grad Jagodina razlikuje od drugih gradova i po tome što su jagodinski đaci godinama do korone besplatno letovali u Crnoj Gori i u Grčkoj. On je najavio da će od naredne godine svi jagodinski đaci iz završnih razreda osnovnih i srednjih škola letovati u Grčkoj. Napomenuo je da su u Jagodini sve škole renovirane, da je nekoliko njih novosagrađeno. Marković je podsetio i da je grad Jagodina prvi grad van Beograda koji je imao svoje klizalište, i da je jedini grad u Srbiji koji ima skijalište sa veštačkim snegom.

- Uskoro se završavaju i teniski tereni, a u oktobru će biti puštena u rad tri zatvorena bazena koja mogu da se mere sa svetskim standardima. Izgradnju ovih bazena ne finansiraju ni grad ni država, već privatna firma. Uz to da dodamo i akva-park, a sve su  to sadržaji u kojima jagodinski đaci mogu da uživaju po više nego povoljnim cenama – kazao je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine.

Marković je pozvao nagrađene učenike da nastave dalje sa postizanjem visokih rezultata, pozvao i druge da se ugledaju na njih i zaključio da ne postoji grad u Srbiji poput Jagodine, sa toliko uspešnih đaka u odnosu na broj stanovnika.

Učenici su za rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima od Skupštine grada Jagodine nagrađeni novčanim nagradama u rasponu od 50.000 do 15.000 dinara.

BONUS VIDEO: VAŽAN DAN ZA SRBIJU: Predsednik Vučić na otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!