EDUKATIVNE RADIONICE ZA MLADE: Filmom do kreativnosti

S. M. J.

12. 06. 2022. u 20:40

NEGOTINSKO Kreativno udruženje „Nego“ i ovog leta realizuje projekat edukativnih filmskih radionica namenjen deci i mladima do 27 godina koji žele da prošire svoja znanja o filmu.

ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА МЛАДЕ: Филмом до креативности

FOTO: Privatna arhiva

Kreativno udruženje “Nego” organizovalo je kreativne filmske radionice sa ciljem da decu i mlade edukuje o filmskoj umetnosti, da ih podstaknu da se kreativno izražavaju i omoguće im razvoj kreativnog procesa u svakodnevnom životu.

-Cilj projekta jeste promocija filma putem digitalnih tehnologija, promocija filmskih radionica i popularizacija filma kao kulturno-obrazovne forme. U Negotinu je sve manje mladih ljudi i zato ovim projektom želimo da motivišemo mlade da se bore za sebe i svoju budućnost kroz kulturu, a ne samo da pasivno posmatraju okruženje ili odlaze u veće centre – navode u Kreativnom udruženju „Nego“.

FOTO: Privatna arhiva

Radionica glume

Učenicima negotinskih osnovnih i srednjih škola radionicu glume održala je Marija Stanković, diplomirana master glumica, scenskog govora Vesna Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti, a filmske muzike Danijela Marković, profesor  muzičke kulture. O fimskim kadrovima govorila je Dušanka Botunjac, akademski slikar, dok je radionicu filmske i umetničke fotografije pripredila Dragana Jaćimović, magistar slikarstva.

-Kroz ovaj projekat oni će ukazati da treba odgovorno pogledati u budućnost i preduzeti nešto da bi se ovaj trend zaustavio ili bar smanjio, a mladi se motivisali da svoju budućnost posle studija grade u svom rodnom kraju i aktivno učestvuju u kreiranju društvene zajednice , a takođe se očekuje da nadležne institucije i pojedinci više pažnje posvete uključivanju mladih – dodaju u  „Negu“.

Učesnici ovog projekta će ovog leta snimati dokumentarne ili autorske kratke filmove na temu koju će sami izabrati, a uz stečena znanja montirati ih i pripremiti za prezentaciju koja će biti upriličena u avgustu. Najbolja tri kratka filma biće novčano nagrađena.

Projekat “Edukativne filmske radionice 3“ se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije uz podršku opštine Negotin i Muzeja Krajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)