POŽAR (NI)JE BIO PODMETNUT? Posledice vatrene stihije na stovarištu boja i lakova na periferiji Kruševca

S. Babović

11. 05. 2022. u 07:26

STRAVIČNE posledice požara koji je izbio na stovarištu boja i lakova i građevinskog materijala u Kruševcu su vidljive na svakom koraku, ali razmere vatre koja je "gutala" lako zapaljiv materijal mogle su biti i veće, da nije bilo brze intervencije vatrogasaca.

ПОЖАР (НИ)ЈЕ БИО ПОДМЕТНУТ? Последице ватрене стихије на стоваришту боја и лакова на периферији Крушевца

Foto S. Babović

Radnici trgovinsko-zanatskog preduzeća "Sjaj" juče su raščišćavali komade izgorelog izolacionog materijala, izbacivali stiropor, a za čišćenje zgarišta na mestu nekadašnjeg magacina od oko 200 kvadrata je angažovana i mehanizacija.

U firmi kažu da ne znaju kako je došlo do požara, materijalnu štetu će proceniti tek posle popisa, ali su srećni što nije bilo ljudskih žrtava.

Foto S. Babović

Stanovnici naselja Šumice, koji žive nedaleko od Bruskog puta, gde je i locirana firma sa magacinom, kažu da su najpre čuli pucanje, a kasnije videli i crni dim koji je prekrio periferiju Kruševca.

- Mnogo smo se uplašili, ali je sve dobro prošlo. Žao mi je vlasnika firme jer su baš dobri ljudi i nema kome nisu pomogli - kaže Bratislav Stojanović iz komšiluka, što potvrđuje i Kruševljanin Živomir Petrović.

Foto S. Babović

Istraga je u toku i pretpostavlja se da požar, ipak, nije podmetnut. Na intervenciju je, posle poziva u kasnim popodnevnim satima, izašlo 17 vatrogasaca sa šest specijalizovanih vozila i sa stihijom su se borili čak pet sati. Jedan od njih se nagutao dima, pa mu je ukazana pomoć, a sadejstvovale su i kolege iz Trstenika, te fabrike guma "Trajal" i "Kupertajers".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna