TRADICIONALNO: U Subotici održan 16. Memorijalni turnir „Refik Memišević – Brale“

Novosti onlajn

08. 05. 2022. u 15:29

U SUBOTIČKOJ Hali sportova „Dudova šuma“ juče je održan tradicionalni, 16. po redu Memorijalni turnir „Refik Memišević – Brale“ u rvanju grčko-rimskim stilom za rvače uzrasta do 17 godina, na kome je učestvovalo oko 70 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Slovenije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

ТРАДИЦИОНАЛНО: У Суботици одржан 16. Меморијални турнир „Рефик Мемишевић – Брале“

Foto: Strahinja Babović

U Subotici održan 16. Memorijalni turnir „Refik Memišević – Brale“

 Turnir je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je naglasio da ovaj izuzetan sportski događaj već 16 godina čuva sećanje na Subotičanina Refika Memiševića Braleta i slavi njegove sportske uspehe. 

- Memišević je bio šampion svog kluba, svog grada, svoje zemlje i sveta, ljudska i sportska veličina i kroz ovaj turnir mi čuvamo uspomenu na njega i sve sportske vrednosti koje su ga krasile. Nažalost, iz objektivnih razloga, što zbog korone, što zbog političke nestabilnosti u Evropi i raznih svetskih kriza, ove godine takmičari iz inostranstva nisu uspeli da dođu u većem broju, ali to ne sme i ne može da umanji značaj ovog memorijala. Ove godine prvi put imamo i ženske takmičarske kategorije, što pokazuje da dolazi do napretka i razvoja kako rvačkog sporta, tako i ovog turnira. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali pozivu da učestvuju na turniru, takmičarima želim da postignu što bolje rezultate, a našim gostima ugodan boravak u Subotici - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Uoči zvaničnog otvaranja Memorijalnog turnira „Refik Memišević – Brale“, prisutnima u Hali sportova obratili su se sportski direktor Rvačkog kluba Spartak, legenda našeg rvanja i  Memiševićev trener, Sreten Damnjanović, i predsednik Sportskog saveza Srbije i naš proslavljeni reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom, Davor Štefanek.

Pobednice ovogodišnjeg memorijalnog turnira u rvanju grčko-rimskim stilom u  ženskoj konkurenciji su Ana Koblo (43 kg, Mađarska), Jana Petrović (57 kg, Srbija), Maša Perović (65 kg, Srbija) i Veronika Vilk (73 kg, Hrvatska). Najbolji u muškoj konkurenciji bili su Laslo Mozeš (45 kg, Mađarska), Daniel Ozveđ (48 kg, Srbija), Tin Turković (51 kg, Hrvatska), Botond Dajc (55 kg, Mađarska), Dejan Berkec (60 kg, Srbija), Jovan Miolski (65 kg, Srbija), Antal Vamoš (71 kg, Srbija), Branko Đukić (80 kg, Srbija), Aleksej Maharita (82 kg, Mađarska) i Arpad Lakatoš (110 kg, Mađarska).

Posebno priznanje, trofej Refika Memiševića pobedniku u kategoriji 110 kg u kojoj je rvao  Memišević, otišlo je u ruke Arpada Lakatoša iz Mađarske, kome je pehar uručila Sanja Svilar, ćerka pokojnog Memiševića.

Za najboljeg takmičara turnira u ženskoj konkurenciji proglašena je reprezentativka Srbije, Maša Perović, a za najboljeg takmičara u muškoj konkurenciji reprezentativac Srbije Jovan Miolski. Njima je pehare uručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

U generalnom plasmanu, prvo mesto na Memorijalnom turniru „Refik Memišević – Brale” u ženskoj konkurenciji pripalo je reprezentaciji Srbije, koja je osvojila 70 bodova, drugo mesto zauzela je Mađarska (40 bodova), a treće Hrvatska (33 boda). I u muškoj konkurenciji ekipni prvak Memorijala je selekcija Srbije (225 bodova), drugo mesto pripalo je Mađarskoj (160 bodova), a treće Hrvatskoj (99 bodova). Predstavnicima reprezentacija Srbije, Mađarske i Hrvatske u obe konkurencije pehare je predao gradonačelnik Stevan Bakić.

Priznanja su uručivali i Sreten Damnjanović, Davor Štefanek, potpredsednik Sportskog saveza Srbije i osvajač srebrne olimpijske medalje vazdušnim pištoljem u Tokiju, Damir Mikec, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, direktor Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži, Zoltan balint, brat Refika Memiševića, Šefik Memišević, i delegat takmičenja Sabolč Pal.

U okviru ceremonije zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg memorijalnog turnira u rvanju grčko-rimskim stilom, intonirana je himna Srbije „Bože pravde“. Organizator tradicionalnog, 16. po redu Memorijalnog turnira „Refik Memišević – Brale“ bio je Rvački klub „Spartak“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice