ŠTA SE DEŠAVA SA PRETUČENIM PSOM IZ KIKINDE? Brigu o njemu preuzelo udruženje iz Čoke

R. Š.

29. 04. 2022. u 16:51

UDRUŽENjE za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke preuzelo je brigu i odgovornost za mladu ženku psa pulina, koja je pretučena i vezana žicom oko vrata bačena u zavezanom džaku. Kako smo već izveštavali, na periferiji Kikinde slučajno su je pronašli građani koji su je spasili iz vreće, a onda pozvali sugrađane da joj ukažu pomoć.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ПРЕТУЧЕНИМ ПСОМ ИЗ КИКИНДЕ? Бригу о њему преузело удружење из Чоке

Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući angažovanju volontera za zaštitu životinja iz Kikinde jednogodišnja Vaska, kako je u međuvremenu nazvana, odvedena je kod veterinara u Kikindu, a nakon ukazane prve pomoći, prebačena na dalje lečenje u ambulantu u Novi Sad. Tamo je i sada i kučetu će biti urađen CT snimanje zbog sumnje na neurološke probleme. Svaku vrstu pomoći možete uputiti Udruženju za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke.

Podsećamo da je jednogodišnja ženka pretučena, a onda zavezana žicom oko vrata stavljena u beli džak, koji je takože čvrsto bio vezan i bačen na peroferiju Kikinde. Građani su vreću slučajno pronašli pored  divljeg kupališta Plava banja i apel za pomoć potražili preko društvenih mreža.

Potom su se uključile volonterke iz Kikinde i kuče, koje je bilo krvavo, odvele na pregled kod veterinara koji je konstatovao da je pas sam sebi izujedao jezik u pokušaju da se oslobodi vreće. Zbog toga je nastalo obilo krvarenje iz usta. Osim toga životnja je doživela tešku trauma i šok, zbog čega nije mogla da stane na noge, a prvih dana nije ni jel ani pila. Na sreću i radost svih volontera i brojnih građana Kikinde, koji su osudili ovakvo zlostavljanje životinja, Vaska je sada dobro i polako se oporavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri